Criuleni

În Memoriam: Anatolie Ceban

Medicul legist, Anatolie Ceban și-a încheiat misiunea pământească.

Născut la 26 aprilie 1970 în s. Leușeni, raionul Telenești, absolvent al Universității de Medicină din Chișinău prin voia destinului a ajuns la Criuleni.

Din 1995 prestează servicii de expertiză medico-legală, în cele mai dificile momente, cetățenilor din raioanele Criuleni și Dubăsari.  A lucrat mulți ani în condiții precare în secția locală de medicină legală, iar când în sfârșit a reușit să vadă o Morgă, conform standardelor, boala nemiloasă, l-a impus să-și reducă activitatea profesională. Spera mult că va ieși învingător, văzând susținerea familiei și colegilor, dar la 23 ianuarie 2023  a cedat.  Centrul de Medicină Legală din Moldova a pierdut un specialist calificat și responsabil.
Omul care a iubit la nebunie viața, cântecul, care, în pofida profesiei cu conotații sumbre, nu pierduse din omenie și sensibilitate a plecat prematur. Va trăi în amintirea prietenilor, copiilor, soției, ca un  tată, bunel iubitor și grijuliu care le cânta uneori despre ”Trandafirii albi”…

Dumnezeu să-l ierte!

Condoleanțe familiei și tuturor rudelor îndoliate.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button