CriuleniEcologic

Funcționarii vor planta mâine ghindă în pădurea Zdoroca. Se pot alătura și alți doritori

Mâine, sâmbătă, 12 noiembrie, angajații secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional Criuleni vor ieși la plantat pădure. După cum ne-a informat șeful Direcției agricole, relații funciare și servicii cadastrale, Vitalie Onișciuc, funcționarii vor planta ghindă în pădurea situată între Izbiște și Hârtop. 

Sergiu Stepaniuc, șeful Ocolului Silvic Criuleni, ne-a informat că funcționarii care vor binevoi mâine să dea o mână de ajutor pădurarilor, o vor face în corpul de pădure Zdoroca, de la Izbiște, așa că se pot alătura și alți cetățeni, care doresc.

Întrebat dacă e nevoie de mai multe brațe de muncă și pot lua legărura cu pădurarii și alte colective care vor să dea o mână de ajutor la campania de plantare de toamnă, Sergiu Stepaniuc a spus: ”Cine vrea să participe, să ne dea o mână de ajutor, poate suna la întrerpindere, sau direct, și discutăm. Pe moment suntem ocupați cu plantări, completări și recoltarea masei lemnoase. De lucru este, forțe de muncă nu prea. La recoltarea masei lemnoase e mai specific lucrul, dar la sădit e mai simplu, avem de lucru, doritori de-or fi”! 

Pădurarul mai adaugă, că în pofida unor opinii despre faptul că ghinda e pretențioasă și puține din ele răsar și se transformă în puieți, rezultatul așteptat poate fi unul frumos: ”Dacă se încorporează la timp, la adâncimea care trebuiește, rezultatul este practic sută la sută. În acest an ghinda e foarte bună, nu e atacată de dăunători, sperăm că și rezultatul, la toamna viitoare, o să fie unul bun. Solul e nițel cam uscat, dar sperăm că vom avea ploi până în primăvară.”

Sâmbăta trecută plantare de puieți a fost organizată în com. Boșcana. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button