Poliţie

250000 lei, liste și articole pirotehnice descoperite la Hîncești și Chișinău

Astăzi angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă. 
După șapte ore de lucru au dejucat mai multe planuri de organizare a provocărilor antistatale.

În urma perchezițiilor în Chișinău și în Hîncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă au fost ridicați 250.000 de lei.

Printre cele ridicate la percheziții sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice, masă vegetală asemănătoare cu cânepa.
Probele ridicate urmează să fie examinate și corelate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal, comunică poliția.md

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button