Explozibil și piei de vită, transportate ilegal, reținute de polițiști pe traseu lângă Măgdăcești (video)

74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produși în România și Ucraina (utilizați la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră) au fost depistate în două camioane în timpul unui control desfășurat pe traseul Chișinău- Bălți, la ieșirea din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni.

Șoferii dețineau acte de însoțire întocmite cu abateri de la legislația fiscală, iar autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”. Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni.

În ziua de 15 septembrie 2020, tot în preajma s. Magdăcești, a fost reținut un bărbat în vârstă de 29 de ani, care transporta ilegal 2,720 de kg piele de bovină cu un Mercedes Benz. Certificate de proveniență a mărfi nu avea.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că pielea de bovină era transportată pentru a fi prelucrată, cu ulterioara exportare în țările UE, pentru a fi comercializată.

Schema frauduloasă de transportare a mărfii a fost depistată de ofițerii Direcției investigații centru a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică.

La solicitarea poliției, bărbatul nu a putut prezenta niciun act care ar confirma proveniența mărfii.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că pielea de bovină era transportată pentru a fi prelucrată, cu ulterioara exportare în țările UE, pentru a fi comercializată. Legislației în vigoare prevede că pentru transportarea mărfii fără dovadă de origine și proveniență, șoferul riscă să fie sancționat contravențional cu amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

Info ”E.C”

Foto și video ”Poliția.md”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *