Cu multă muncă şi straduinţă, membrii Clubului „Tânărul Brutar” de la Hruşova reuşesc să creeze adevărate opere de artă, de la plăcinte „ca la mama acasă”, prăjituri şi cozonaci, la torte şi prăjituri variate după reţete preluate de pe internet, dar şi din cele tradiţionale, de la bunicuţe adunate.
La aproape un an de activitate a Clubului „Tânărul Brutar”, pe data de 15 septembrie, în incinta bibliotecii, s-a desfăşurat o adevărată sărbătoare, dedicată pâinii. De data aceasta, Ziua Pâinii a fost sărbătorită în cadrul proiectului lansat de Programul „Novateca” – „Replicarea Serviciilor Moderne de Bibliotecă”. Biblioteca Publică Hruşova, în calitate de bibliotecă-lider în proiect, va instrui bibliotecarii participanţi la şedinţele de lucru pentru ca şi dumnealor să implementeze cu succes Serviciul „Tânărul Brutar” la ei în comunitate. Trei biblioteci din raionul Criuleni – Biblioteca Publică Boşcana, BP Slobozia-Duşca, BP Râşcova, şi două biblioteci din raionul Dubăsari – B.P. Molovata şi B.P. Oxentea, şi-au exprimat intenţia de a institui şi a practica la ei în instituţii experienţa Clubului tânărului brutar de la Hruşova.
Oaspeţii invitaţi, partenerii de încredere ai bibliotecii, reprezentanţi ai instituţiilor din comuna Hruşova – primărie, şcoală, grădiniţă, centrul de zi, biserică, bibliotecarii participanţi din proiect, şi Coordonatorul Programului Novateca, Maria Gonţa, au avut parte de câteva clipe frumoase în cadrul spectacolului literar-muzical, „Preacurată-i faţa Pâinii”. La sărbătoare, membrii Clubului „Tânărul Brutar” au exprimat un Omagiu Pâinii prin recital de poezii şi cântece, prin expoziţia de copturi delicioase, unele dintre cele mai reuşite, pe care le-au învăţat a coace în cadrul celor nouă activităţi ale Atelierului de Pâine „De-a Brutăria” de la Hruşova.
Bibliotecarii participanţi la schimbul de experienţă au discutat diferite idei de îmbunătăţire a serviciului dat, au prezentat şi sugestii, astfel încât serviciul „Tânărul brutar” să fie continuat cu succes în alte comunităţi, valorificând şi învăţând copiii să păstreze şi să experimenteze tradiţiile culinare specifice localităţilor rurale.
Lilia Baran, şefa bibliotecii publice Hruşova