Incidente

Doi bărbați și o femeie au pus la cale o escrocherie

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Potrivit IGP, bănuiții sunt doi deținuți de 26 și 44 de ani, din penitenciarul nr 13 din municipiul Chișinău care contactau persoanele care dădeau instrumente în arendă și le solicitau în chirie instrumente mecanice sau electrice destinate efectuării diferitor lucrări în sfera construcțiilor. Apoi, prin intermediul unei complice de 25 ani aflate la libertate, aceștia intrau în posesia bunurilor. Mai mult, suspecta încheia și un contract cu victimele pentru o zi sau două, iar când obiectul trebuia restituit nu mai era de găsit.

Suma prejudiciului adusă victimelor se ridică la peste 56 mii de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților, polițiștii au depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte și documente care au importanță pentru desfășurarea anchetei.

De asemenea, de la bănuită polițiștii au ridicat telefonul mobil prin care s-a stabilit că ar fi purtat discuții atât cu victimele, cât și cu deținuții.

Femeia se află în arest pentru 30 de zile, comunică deschide.md

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button