Decizie, abrogată după zece ani de aplicare „aproape întocmai”

În şedinţa Consiliului orăşenesc Criuleni din 22 martie, curent, în ordinea de zi a fost inclusă modificarea, la propunerea primarului oraşului Criuleni, Dumitru Simon, a deciziei nr. 28/28 din 22 septembrie 2006 „Cu privire la interzicerea primăriei Criuleni de a efectua vânzarea-cumpărarea şi arenda terenurilor, situate pe bulevardul Biruinţa şi pe str. Ştefan cel Mare”.

Paladi

Adoptată pe timpul când primar era Mihail Zolotco, decizia urmărea scopul de a interzice tranzacţiile susnumite pe aceste două străzi şi era, mai degrabă, un instrument de opunere instalării diferitor gherete sau alte obiecte comerciale, ce ar dăuna înfăţişării oraşului, care ar trebui să se dezvolte în conformitate cu planul urbanistic şi planurile de amenajare a teritoriului.

Tatiana Canţîr, secretar al Consiliului Orăşenesc, ne-a informat că primarul a propus în lista de străzi să mai fie inclusă şi strada 31 August 1989, pe care, la fel, primăria să refuze instalarea gheretelor, dar că la comisia pe probleme funciare, protecţia mediului şi amenajarea teritoriului propunerea respectivă a fost respinsă.

Prezentând avizul comisiei în plenul consiliului, preşedintele acesteia, Alexandru Şapovalov, a propus ca în genere decizia să fie abrogată, ca fiind una nefuncţională, explicând că în pofida existenţei acesteia, în perioada din 2006 până în prezent, pe aceste străzi oricum au apărut gherete, şi tot consilierii erau cei, care fie interziceau, fie permiteau instalrea lor. Acelaşi lucru va fi făcut şi de acum încolo, dar deja fără decizia din 2006. Consilierii au susţinut propunerea colegului, respingând-o pe cea a primarului.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *