DubăsariSocial

De luni până vineri vor avea transport spre Criuleni

Problema locuitorilor de pe platoul Cocieri care rămăsese fără transport spre Criuleni în urma sistării cursei Molovata-Nouă-Criuleni a fost soluționată

După cum ne-a informat vicepreședintele raionului Dubăsari, dl Alexandru Reul, BTA-18 a negociat cu un prestator de servicii și au găsit un numitor comun spre binele pasagerilor.

Administratorul BTA-18, dl Oleg Cociug, a confirmat că a fost identificat transportatorul care va asigura cursele regulate.

Am primit mai multe solicitări și de la cetățeni și de la autorități și am găsit transportatorul, care e de acord să lucreze pe această rută. Timp de o lună vom testa eficiența activității. Se păstrează costul biletului de călătorie, numărul curselor. Astfel de luni până vineri, de trei ori pe zi, conform orarului anterior cetățenii se vor putea deplasa de la Molovata-Nouă, Cocieri, Corjova, Dubăsari, Lunga spre Criuleni, – spunea Oleg Cociug.

În cadrul ședinței Consiliului raional Dubăsari din 20 mai 2024 s-a vorbit și despre problemele de deplasare a locuitorilor de la Oxentea, Molovata, Marcăuți și Holercani.

Sergiu Grigoriev, președintele raionului Dubăsari, spunea că în conformitate cu prevederile art. 12,13, 38 din Codul transporturilor rutiere nr.150/2014, art. 43, art. 46 din Legea nr. 436/2006 privind administrația publică locală, art. 4 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 435/2006 privind descentralizarea administrativă, Hotărârii Guvernului nr. 854/2006 cu privire la Regulamentul transporturilor de călători și bagaje, având în vedere solicitările consilierilor raionali, ale populației din localitățile Oxentea și Molovata privind necesitatea organizării transportului public auto, în scopul organizării eficiente a transportului rutier de persoane prin servicii regulate în trafic raional e nevoie de instituirea unei comisii raionale privind organizarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate. 

Cei 23 consilieri prezenți la ședință au aprobat componența comisiei respective.

La întrebarea consilierului Grigore Policinschi care sunt responsabilitățile comisiei, președintele raionului Sergiu Grigoriev a explicat că  sarcina ei ține  de exercitarea atribuțiilor reglementate la art. 12, 13 și 38 din Codul transporturilor rutiere nr.150/2014 și în alte acte normative în vigoare, în conlucrare cu autoritățile publice locale de nivelul I și organul central de specialitate.  Totodată membrilor comisiei le revine misiunea de a întreprinde măsurile de rigoare pentru identificarea căilor de soluționare a problemei privind asigurarea cu transport a cetățenilor din localitățile raionului Dubăsari, ținând cont de solicitările APL I.

Oleg Cociug, administratorul BTA-18, spunea că locuitorii de pe platoul Ustia nu au probleme de deplasare, transportatori sunt. Comisia de specialitate trebuie să intervină doar pentru ajustarea itinerarelor, conform noului Cod al transportului rutier, intrat în vigoare la 31 martie 2024.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button