Cupa comemorativă «Boris Dovgani» a ajuns la Dubăsarii Vechi

Turneul tradițional de mini-fotbal, organizat la Coșnița de fostul combatant Vladimir Diordița în memoria camaradul său Boris Dovgani, cu susținerea Consiliului raional Dubăsari, Asociației Raionale de Fotbal (ARF) Dubăsari și a unor oameni de bună credință s-a desfășurat cu participarea microbiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

DSC_0715

…După arborarea Tricolorul și drapelului raionului Dubăsari, echipele din Coșnița, Ustia, Molovata Nouă, Holercani, Pârâta, Doroțcaia, Oxentea, Cocieri, Corjova, Dubăsarii Vechi și echipa Batalionului 3 Infanterie al Forțelor de Menținere a Păcii (FMP) din Coșnița, organizatorii turneului, printre care Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari, Mihai Iavița, specialistul principal în domeniul Tineret și Sport al raionului Dubăsari, Mihai Cojusea, vicepreședintele Asociației Raionale de Fotbal, Dubăsari, Vasile Nagalisov, directorul Școlii Sportive raionale Dubăsari, Vladimir Diordița, inițiatorul și organizatorul turneului tradițional, au ținut un minut de reculegere.

A urmat tragerea la sorți. Arbitrii Sergiu Vorobiov, Valeriu Carauș și Alexei Grajdan învită pe cele trei mini-terenuri primele echipe: Pârâta-Coșnița, Corjova-Holercani și Oxentea-Doroțcaia. După două reprize a câte 10 minute arbitrii constată următoarele rezultate: Pârâta-Coșnița 2:2, Corjova-Holercani 0:0 și Oxentea-Doroțcaia 4:0. Au urmat meciurile etapelor II, III și IV. În grupa «A» cel mai bine au evoluat fotbaliștii din Dubăsarii Vechi, care au obținut trei victorii și s-au calificat în faza finală. În grupa «B» echipa din Corjova cu două victorii și o remiză, tot a trecut în finală. În grupa «C» cea mai bună a fost echipa din Coșnița, care a acumulat șapte puncte.

În finală echipa din Dubăsarii Vechi în primul meci bate formația din Corjova 2:1, apoi echipa din Coșnița într-un meci foarte încordat rupe o victorie de la formația Corjova cu 2:1. Totul s-a hotărât în meciul dintre echipele Dubăsarii Vechi și Coșnița. Două reprize a câte 10 minute nu au dat nici un rezultat – 0:0. A urmat încă două reprize de timp adăugător. Echipa din Dubăsarii Vechi reușește să bată un gol, devenind deținătoarea Cupei comemorative «Boris Dovgani».

A urmat ceremonia de premiere. Președintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi a felicitat echipele participante la turneu, dorindu-le fotbaliștilor din localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului sănătate și să continue pe viitor promovarea prieteniei și a fotbalului în stil play off. Cupa transmisibilă, diploma de gradul I și o primă de 400 lei din partea consilierului raional Grigore Filipov a fost înmânată echipei Dubăsarii Vechi. Cupe, diplome de gradul II și III, precum și prime a câte 300 și 250 lei au primit echipele Coșnița și Corjova. Echipele premiante au mai primit căte o minge de fotbal din partea Asociației Raionale de Fotbal.

DSC_0788

Cel mai bun portar al turneului a fost numit Anatol Gore de la echipa din Corjova, cel mai bun golgheter – Tudor Macarenco din Dubăsarii Vechi, și cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Gherman Pantazi din Coșnița. Laureații au primit Diplome și cadouri originale din partea organizatorilor.

Cu o zi mai înainte, pe data de 16 aprilie, la Coșnița a fost organizat și un turneu de mini-fotbal între echipele de juniori. Primul loc și Cupa a fost cucerită de echipa satului Coșnița, pe locul II– formația din Holercani și pe locul III – echipa din Doroțcaia. Cel mai bun portar a fost desemnat Vladimir Mamulat din Coșnița, cei mai buni golgheteri – Ion Darii (s. Holercani) și Maxim Meleca (s. Coșnița), cu câte 7 goluri marcate, cel mai bun jucător al turneului a fost declarat  Mihai Postavic din Coșnița.

Valeriu TURTA

Foto de autor

În imagini: segvențe de la turneul de mini-fotbal «Boris Dovgani»

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *