Ecologic

Crește nivelul apei în râul Nistru

Comunica serviciul Hidrometeorologic de Stat

În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (r.Nistru)  pâna la 1000 m3/s, Centrul hidrologic prognozează, că în intervalul 17-20 noiembrie, continuă creșterea nivelului apei față de nivelul din 17 noiembrie (ora 8.00), pe sectoarele:

  • or. Soroca – s. Hrușca cu 0.5-1.2 m;
  • s. Hrușca   – or. Dubăsari cu 1.2-3.2 m.

În locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă

În râul Nistru în amonte de lacul de acumulare Dubăsari, pe sectorul s. Naslavcea- or. Soroca în regimul hidrologic va avea loc variația nivelului apei cu 50-150 cm.

În râul Nistru în aval de lacul de acumulare Dubăsari, pe sectorul or. Dubăsari- s. Talmaza în regimul hidrologic va avea loc variația nivelului apei cu 20-60 cm.

În regimul hidrologic al râurilor mici din țară schimbări majore nu se așteaptă.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button