Alegeri locale

Corjovenii rămân cei mai activi

Cinci localități din raionul Dubăsari urmează să aleagă primarul din a doua tentativă. Conform rezultatelor prezenței la vot către ora 19 deja plafonul numărului necesar de voturi pentru validarea alegerilor a fost atins.

Localitatea cu cea mai înaltă prezență la vot este Corjova din raionul Dubăsari, unde până la această oră se atestă o rată de participare de peste 64%. Am fost informați că s-ar fi admis la vot persoane care nu-și au domiciliul în localitatea respectivă. Rămâne să verificăm aceste informații și să venim cu anumite detalii pe parcurs.- a declarat în cadrul briefingului Angelica Caraman, președinta CEC.

De remarcat că în această localitate la urne s-au prezentat peste 31 % persoane ce se încadrează în categoria de vârstă 66-75+ ani. 

În celelalte primării  mai activi sunt cetățenii de 56-65 ani.

 Către ora 19 votanții din Cocieri erau cei mai pasivi, doar cca 28% dintre cei așteptați au ieșit din case ca să-și exprime votul, la Pîrîta – 35%, la Molovata Nouă – 36%, Oxentea – 41 %.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button