CriuleniSănătate

Consultații stomatologice gratuite pentru copiii din Onițcani și Cimișeni

Casa Națională de Asigurări în Medicină anunță că în mai multe localități rurale copiii beneficiază de consultații gratuite din partea medicilor stomatologi. 

Conform paginii oficiale a instituției, de pe data de 16 februarie de consultații stomatologice gratuite vor beneficia copiii din s. Onițcani, r. Criuleni. De aceleași servicii în prezent beneficiază copiii din satul Cimișeni, la care echipa mobilă de stomatologi are programată activitatea între 12 și 15 februarie. 

Directoarea gimnaziului din Onițcani, Valentina Cociug, a precizat că o echipă mobilă echipată cu un automobil special va staționa în curtea școlii din Onițcani și pe parcursul a 4 zile lucratoare (16, 19-21 februarie) vor face investigatii și mici tratamente, toate serviciile fiind gratuite. 

Consultațiile profilactice gratuite sunt acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de  profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Săptămâna trecută, peste 350 de copii au fost consultați de medicii stomatologi, incluisv copii din Corjova, r. Criuleni, pe care echipa mobilă stomatologică i-a vizitat în perioada 5–9 februarie, 2024. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button