Politic

Consilierii criuleneni au dres busuiocul după 3 tentative eșuate

Consilierii raionului Criuleni s-au întrunit într-o  nouă ședință extraordinară vineri, 27 noiembrie 2020, convocată la solicitarea secretarului Consiliului Raional Criuleni, Diana Rusu, ce invoca necesitățile stringente de funcționare a instituției.  Pe ordinea de zi au fost incluse 22 de chestiuni  ce nu au fost legalizate la ședința din 16 octombrie.

În sala mare a Centrului de Cultură ”Grigore Sârbu” s-au prezentat 28 din 33 consilieri, 2  având absența motivată.

De data aceasta toți au fost foarte atenți la detalii. Ion Simon, specialist principal în Consiliul Raional, care a exercitat funcțiile secretarului consiliului, a dat ședinței o alură solemnă. Cei prezenți au onorat drapelul RM, au felicitat consilierii omagiați în luna noiembrie. Cu 14 voturi ”pro” misiunea de a conduce ședința i-a revenit dlui Iurie Andriuța. Consiliera Natalia Efros a propus să fie excluse de pe ordinea de zi chestiunile ce țineau de demiteri, dar n-a avut susținerea majoritară a colegilor.

După  aprobarea ordinii de zi a ședinței , regulamentului, l-au împuternicit pe dl Ion Simon, specialist principal să exercite funcțiile secretarului consiliului pe perioada aflării acesteia în concediul medical.  A fost solicitată o pauză de 10 minute și au revenit în sală pentru a finaliza lucrul început la 16 octombrie.  Au votat demiterea vicepreședinților Oleg Ogor și Roman Onică cu 17 voturi ”Pro”, au abrogat decizia privind componența comisiei de concurs din 27 decembrie 2019. Noua componență a comisiei va avea un mandat de lucru pentru următorii trei ani.

După aceasta randamentul consilierilor a crescut. Următoarele chestiuni au fost examinate într-o atmosferă lucrativă, astfel în două ore, către ora prânzului, toate chestiunile incluse în agenda ședinței au fost examinate.  Numele vicepreședinților Roman Onică și Oleg Ogor din nominalizările responsabililor pentru îndeplinirea deciziilor au fost excluse, indicând doar funcția de vicepreședinte.

Pentru ședința următoare președintele raionului Pavel Spînu trebuie să propună candidaturi pentru  funcțiile de vicepreședinți și să formeze o comisie care ar examina detaliat situația înainte de a primi bunurile materiale procurate în cadrul proiectului transfrontalier de la Consiliul local Hrușova.

La următoarea ședință este așteptată și directoarea Spitalului Raional pentru a informa consilierii despre  starea de lucru în instituție și asigurarea acesteia cu personal. Oricum, din 27 noiembrie elevii pot merge deja liniștiți la școală, căci aleșii raionali au votat unanim pentru relansarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din raion de la 1 septembrie 2020, iar tinerii care mai bine de trei luni sunt în Armata Națională  pot fi siguri că  acțiunile privind încorporarea au deja și consimțământul legal al consilierilor.

Carul s-a urnit din loc după aproape jumătate de an de tergiversări.

E. Chiriac

Screenshot 2020-11-27 232736

Screenshot 2020-11-27 232756

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button