Concursul raional ”In memoriam: Lidia Țăranu”, ediția I

 Dragi elevi!

Familia Țăranu din satul Cimișeni în partineriat cu Redacția ziarului regional ”Est-Curier”, organizează Concursul ”In memoriam: Lidia Țăranu”, ediția I.

Concursul este organizat în memoria celei, care a fost Lidia Țăranu, directoarea Liceului Teoretic Cimișeni (2000-2012), Eminentă a Învățământului Public din RSSM (1978), nominalizată la titlul de Omul anului 2009 în raionul Criuleni.

La  concurs  pot  participa  elevii care au împlinit vârsta de 14 ani din Gimnaziile și Liceele raioanelor Criuleni și Dubăsari.

image-07

Memorialul din s. Cocieri, rl Dubăsari, dedicat eroilor și victimelor răyboiului de pe Nistru, 1992

În perioada 1 februarie – 1 mai doritorii vor expedia materialele pe adresele electronice ale organizatorilor: marianastaranu@yahoo.com şi estc@mtc-cr.md

Din momentul încheierii perioadei de primire a materialelor, timp de 5 zile lucrătoare membrii  juriului vă vor informa când și unde va avea loc premierea câștigătorilor. Elevilor li se  vor  acorda  diplomele de menţiune, seturi de cărți și premii băneşti care se vor înmâna în cadrul unui eveniment festiv.

Informaţii detaliate despre concurs vor fi publicate pe  blogul marianastaranu.blogspot.md. 

PROBELE PENTRU CONCURS:

  • Eseu cu titlul „Eroii de lângă noi”, în care pe baza relatărilor verbale se va descrie modul în care un cunoscut: rudă, vecin sau pur şi simplu un veteran de război din satul tau de baștină a trăit perioada Războiului de pe Nistru (volumul maxim 5000 de semne).
  • Eseu cu titlul ”Ce știu eu despre anii comunismului?”  La scrierea eseului puneți accent pe trei evenimente, fapte ce s-au desfășurat în localitatea voastră de baștină, localnici care s-au manifestat, localnici care au fost victime ale terorii comuniste (volumul maxim 5000 de semne).
  • Prezentarea înregistrării unei colinde preluate din localitatea ta de baștină. În cadrul notării se va ține cont de originalitatea și unicitatea colindei și nicidecum de calitatea interpretării, în mod obligatoriu să se indice de la cine e preluată colinda:  denumirea localității, numele prenumele, vârsta celui care o interpretează).

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *