“Cod roşu” peste întreg raionul Criuleni, cu mici excepţii

Gravitatea situaţiei privind răspândirea infecţiei Covid-19 în r. Criuleni a fost discutată atât săptămâna trecută, la 12 martie, cât şi azi, la 15 martie 2021, ocazie cu care s-au întrunit în şedinţă factori de decizie ce fac parte din Comisia raională extraordinară de sănătate publică. 

Una din deciziile luate a fost cu privire la organizarea procesului educaţional în instituţiile de învăţământ, decizie despre care Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a revenit autorităţilor raionale, care urmau să acţioneze în conformitate cu incidenţa locală a bolii. Vineri, 12 martie, Ala Ungurean, şefa Direcţiei Educaţie Criuleni, spunea că în toate cele 32 de grădiniţe de copii din raion ar fi un singur caz de infectare printre educatori. În şcoli la acea zi se atestau 6 cadre didactice infectate şi 3 cadre auxiliare.

Reieşind din indicatorii de incidenţă la 100 mii de populaţie, pe perioada 15 – 29 martie 2021 inclusiv, comisia a instituit grade de alertă roşu, portocaliu şi verde, şi a dispus că la şcoală cu prezenţa fizică vor veni elevii din clasele primare, şi elevii claselor absolvente – IX şi XII, o parte din ei cu prezenţa fizică 50% şi 50% cu prezenţa online.

În cazul elevilor din clasele V-VIII şi X-XI , instruirea va continua în regim online, cel puţin în următoarele două săptămâni.
Decizia din 15 martie o puteţi vedea aici: 

Cod 1

Cod 2

Cod 3

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *