CriuleniEst-CurierSănătateSocial

„Cod roşu” peste întreg raionul Criuleni, cu mici excepţii

Gravitatea situaţiei privind răspândirea infecţiei Covid-19 în r. Criuleni a fost discutată atât săptămâna trecută, la 12 martie, cât şi azi, la 15 martie 2021, ocazie cu care s-au întrunit în şedinţă factori de decizie ce fac parte din Comisia raională extraordinară de sănătate publică. 

Una din deciziile luate a fost cu privire la organizarea procesului educaţional în instituţiile de învăţământ, decizie despre care Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a revenit autorităţilor raionale, care urmau să acţioneze în conformitate cu incidenţa locală a bolii. Vineri, 12 martie, Ala Ungurean, şefa Direcţiei Educaţie Criuleni, spunea că în toate cele 32 de grădiniţe de copii din raion ar fi un singur caz de infectare printre educatori. În şcoli la acea zi se atestau 6 cadre didactice infectate şi 3 cadre auxiliare.

Reieşind din indicatorii de incidenţă la 100 mii de populaţie, pe perioada 15 – 29 martie 2021 inclusiv, comisia a instituit grade de alertă roşu, portocaliu şi verde, şi a dispus că la şcoală cu prezenţa fizică vor veni elevii din clasele primare, şi elevii claselor absolvente – IX şi XII, o parte din ei cu prezenţa fizică 50% şi 50% cu prezenţa online.

În cazul elevilor din clasele V-VIII şi X-XI , instruirea va continua în regim online, cel puţin în următoarele două săptămâni.
Decizia din 15 martie o puteţi vedea aici: 

Cod 1

Cod 2

Cod 3

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button