Cel mai păzit dintre preşedinţi

Igor Dodon a fost la Criuleni. Preşedintele Republicii Moldova s-a întâlnit vineri, 24 martie, cu cetăţenii, în două runde: o rundă – cu conducerea şi activul raionului, alta – cu ceilalţi cetăţeni, care au binevoit să-l asculte şi să-i aderseze întrebări.

IMG_5458

Criuleni a fost al cincilea raion în care preşedintele a venit să prezinte starea de lucruri după 100 de zile de aflare în funcţie. Şi la Consiliul raional, şi la Centrul de cultură, “Grigore Sîrbu” Igor Dodon a menţionat că se preocupă la moment de câteva probleme majore: organizarea referendumului privind anularea „legii miliardului”, prin care banii dispăruţi din bugetul de stat au devenit datorie publică, şi reducerea numărului de deputaţi în parlament; îmbunătăţirea relaţiilor cu administraţia de la Tiraspol, etc.

IMG_5474

Primarii şi consilierii au adresat întrebări legate de prezenţa armatei ruse pe teritoriul RM şi impactul situaţiei asupra reintegrării, despre inutilitatea cheltuielilor publice pentru referendum, nefuncţionalitatea legăturii telefonice cu Transnistria, despre „unde-i miliardul şi cine l-a furat”, de ce nu sunt publice rezultatele recensământului, deschiderea pieţei ruseşti, etc. Igor Dodon a spus că reformarea APL până la alegerile parlamentare, adică lichidarea raioanelor, nu este oportună, ca şi schimbarea, la această etapă, a sistemului electoral prin introducerea votului uninominal, care ar distruge sistemul de partide.

IMG_5475

La Centrul de cultură şi tineret preşedintele a fost întâmpinat cu pâine şi sare, în mare parte, de susţinătorii săi, mulţi dintre ei – persoane în etate. Pentru cei veniţi din afara oraşului, potrivit liderilor soclialişti locali, partidul preşedintelui a dat bani să fie organizat transport din sate tur-retur ca să aibă cu ce reveni acasă la oră târzie. î

IMG_5493

La Consiliul Raional preşedintele a avut o rundă anemică de întrebări-răspunsuri, „majoritatea politice”, după cum a observat Igor Dodon, fără aplauze, în schimb la casa de cultură şeful statului a fost aplaudat de multe ori.

IMG_5505

Chiar dacă în sală au fost mai mulţi adepţi ai preşedintelui Dodon, decât oponenţi, cei care au venit, au fost verificaţi de un detector de metale şi le-au fost verificate genţile. Cu o zi înainte, un grup numeros de bodyguarzi a cercetat locaţiile, în care urma să vină vineri preşedintele, inclusiv, o întreprindere de confecţii, pe care a vizitat-o.

S. Cernov

Imagini de la eveniment

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *