Social

Ce să faci cu voucherul?

 

Ați primit o notificare prin SMS sau e-mail că sunteți beneficiar de voucher în programul „Rabla pentru electrocasnice”?

– Accesați voucherul pe compensatii.gov.md: introduceți numărul de telefon și parola setată

– Verificați echipamentele eligibile, valoarea voucherului și perioada de valabilitate.

Alegeți un singur tip de electrocasnice

–  Asigurați-vă că aveți un electrocasnic vechi eligibil pentru program.

– Mergeți la un magazin autorizat în program(rețeaua”Bomba ” sau ”Enter”), având cu sine buletinul de identitate.

– Prezentați voucher-ul pe suport mobil sau printat pe hârtie

– Alegeți un echipament nou din clasa energetică ridicată, conform specificațiilor din voucher

–  Semnați Declarația consumatorului

–  Achitați 20% din valoarea echipamentului selectat: prin MPay, online, la bancă sau la poștă.

– Predați pentru reciclare echipamentul uzat de același tip. Magazinele partenere ale programului „Rabla pentru electrocasnice” ( Bomba și Enter) vor oferi transport pentru ridicarea de la domiciliu a electrocasnicelor vechi.

Serviciul de transport îl va achita beneficiarul de voucher, în funcție de tarifele stabilite de către magazinele partenere.

Pentru a stabili preluarea aparatului, veți lua legătura cu reprezentanții magazinului sau puteți conveni acest lucru în momentul selectării noului produs.

  • Ridicați noul electrocasnic sau organizați livrarea până acasă.
  • REȚINEȚI:

Un voucher are o valabilitate limitată, în funcție de sesiune și tipul de produse electrocasnice incluse în program. Pentru fiecare tip de aparat electrocasnic voucherul va avea o valoare nominală fixă în MDL, care va acoperi 80% din costul produsului (în cazul becurilor de tip LED, costul va fi acoperit integral), fără TVA.

Acest voucher poate fi folosit de către o persoana vulnerabilă selectată  pentru a achiziționa doar electrocasnice noi și eficiente energetic, prin predarea aparatelor vechi de același tip și achitarea unei contribuții proprii.

Dacă întâlniți dificultăți:

  • Apelați la suportul Centrului de informare al Agenției de Eficiență Energetică, disponibil la linia verde 0 8005 5005 sau e-mail: info@ecovoucher.md
  • Apelați la suportul Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor Publice (CUPS)inclusiv la cele din Ustia, Holercani, rnul Dubăsari  și la Boșcana, rnul Criuleni.Guvernul, împreună cu Uniunea Europeană și PNUD Moldova, a lansat programul pentru a sprijini familiile vulnerabile, care vor putea să reducă facturile pentru energie electrică prin înlocuirea electrocasnicelor vechi cu cele noi și eficiente energetic.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button