Atleții Şcolii Sportive Criuleni au deschis sezonul

Sâmbătă, 16 aprilie, pe stadionul din Criuleni peste 100 tineri din localitățile Onițcani, Izbişte, Hârtopul Mic, Mășcăuți, Hârtopul Mare, Slobozia-Dușca, Criuleni, Corjova, Ișnovăț și Ohrincea, discipoli ai Şcolii sportive din Criuleni, au deschis sezonul sportiv cu proba de atletism.

DSC_0535

La proba de alergări 100 m fete pe primul loc s-a clasat Doina Culcinschi – 15.1 sec. Pe locul II, Elena Roșca – 15.2 sec, și pe locul III, Carolina Lupan – 15.8 sec. La aceeași probă sportivă la băieți primul la finiș a ajuns Dumitru Urechi – 12.7 sec. Pe locul II, Octavian Plămădeală – 12.9 sec, și pe locul III, Ion Grama – 13.6 sec.

La distanța de 400 m fete prima a fost Dana Creciun – 1.21 min. Pe poziția a II-a s-a plasat Cristina Platon – 1.22 min, și pe locul III Galina Poalelungi – 1.25 min. La băieți la distanța de 400 m primul a sosit la finiș Mihai Iacub – 1.10 min, al doilea a fost Vladimir Titei – 1. 10,2 min și pe locul III s-a plasat Dumitru Urechi – 1.11 min.

Au urmat competițiile de alergări la distanța de 1000 m. La fete prima a finisat Doina Culcinschi cu rezultatul de 4.06 min, care a fost urmată de Raisa Petrov – 4.08 min și pe locul III s-a plasat Dana Creciun – 4.12 min. La băieți pe locul I s-a plasat Nicolae Vudvud – 3.12 min care a fost urmat de Ion Stănilă – 3.30 min și pe locul trei, Mihai Țărigrădian – 3.34 min.

La sărituri în lungime cu elan la fete cea mai sprintenă a fost Eugenia Matei – 3.82 m. Pe locul II s-a plasat Maria Iacub – 3.70 m și pe locul III, Elena Roșca – 3.62 m. La băieți cel mai departe a sărit Igor Buzac – 4.74 m. Pe locul II s-a plasat Nicolae Botea – 4.57 m și pe locul III, Octavian Plămădeală – 4.27 m. La proba împingerea ghiulelei primele cele mai bune 3 sportive au fost Raisa Rozlovan, Aliona Modrînga și Maria Iacub. La băieți pe primele trei locuri s-au plasat Ion Grama, Igor Talmaci și Nicolae Boaghe.

DSC_0549

Vladimir SoltanicI, directorul general al Direcției Educație Criuleni și Iurie Lazovschi, directorul Şcolii Sportive Criuleni, i-au felicitat pe sportivi cu succesele obținute, înmânându-le Diplome de gradul I, II, III și medalii, dorindu-le noi succese în competițiile republicane de atletism. Apropo, după cum a declarat pentru Est-Curier, Mihai Iațco, arbitrul principal al competițiilor, Om Emerit în domeniul Culturii Fizice și Sport, în anul 2015 echipa de atletism a Școlii Sportive din Criuleni a ocupat locul III la Jocurile Sportive din Republica Moldova.

Valeriu TURTA

Foto de autor

În imagini: segvențe de la competițiile de atletism

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *