Est-Curiermeteo

Atenţie! Cod galben de vânt puternic, azi şi mâine

Serviciul Hidrometeo de Stat a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic, pentru zilele de 14 şi 15 ianuarie 2022.

Meteorologii au prognozat că viteza vântului poate atinge 15-20 de metri pe secundă, ceea ce ar putea cauza anumite riscuri pentru populaţie şi care pot periclita unele activităţi socio-economice.

Şi distribuitori de energie electrică, Premier Energy, avertizează despre riscurile producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA) și a diferitor deranjamente, inclusiv a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

În acest context furnizorul roagă cetăţenii să respecte principalele reguli de protecție împotriva  electrocutărilor:

– explicați copiilor riscurile legate de contactul cu energia electrică în situații de avarii și asigurați-vă că pe durata intemperiei ei se vor afla în siguranță;

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați monitorizarea acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– despre orice incident informați urgent operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24 h – 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button