La maternitatea din Edineț s-a născut un copil cu două capete. Pruncul a decedat după naștere, iar femeia de 36 de ani este asistată de medici ca să depășească șocul.
Medicul de familie din r. Ocnița, de unde este originară femeia, a declarat că aceasta era la evidență medicală.
În Republica Moldova, în fiecare an se nasc, în medie, peste 200 de copii cu malformații congenitale. Datele statistice sunt alarmante pentru că raportul cazurilor grave raportat la numărul de nașteri, peste 30 de mii în ultimii ani, este în creștere. La nivel mondial, unul din 33 de copii se naște cu o problemă. Multe femei află că pruncul are o malformație abia după naștere. Acest lucru putea fi evitat dacă se făcea un control periodic al sarcinii.
Conform specialiștilor, malformațiile congenitale pot apărea în orice stadiu al sarcinii, unele chiar în primele trei luni de sarcină. Cauzele sunt multiple și deseori este un complex de factori – genele moștenite de la părinti, substanțele nocive din mediul înconjurător sau disfuncții cromozomiale. Femeile care suferă de unele boli netratate la timp riscă să dea naștere unui copil cu mari probleme de sănătate, de aceea este obligatorie monitorizarea sarcinii.