DubăsariEst-CurierPoliticSocial

Anul nou a adus în componența Consiliului raional Dubăsari un bloc

E vorba de Blocul comun” Pentru dezvoltarea și modernizarea durabilă pro-europeană a raionului Dubăsari”, constituit din 14 consilieri care țin să obțină cârma raionului în mâinile lor, pentru a redresa starea de lucruri pe care n-o tolerează în activitatea conducerii raionului.

Izman captura
Vlad Izman (în picioare)

Blocul a fost constituit din reprezentanții PDM, PAS, PPDA, consilierul independent Grigore Policinschi și neafiliații Rusu Cristina și Ion Porubin.

După ședința dn 11 ianuarie, când din lipsa cvorumului nu a putut fi votat bugetul pentru 2021 și a mai fost votată o dată decizia pentru suspendarea din funcție a președintelui Grigore Filipov, 14 din cei 27 de consilieri au mai convocat o ședință extraordinară pe 18 ianuarie. Din cele 10 proiecte de decizii incluse pe ordinea de zi au fost aprobate doar șase.

Proiectul de buget prezentat de șefa Direcţiei Economie, Buget și Finanţe, Lilia Cazac, a fost respins de consilieri din Blocul ,,Pentru dezvoltarea și modernizarea durabilă proeuropeană a raionului Dubăsari”. Motivul invocat de Nicolaie Gazea a fost ”În bugetul propus spre examinare nu s-a ținut cont de deciziile anterioare ale Consiliului Raional.”E vorba de organigrama aprobată la data de 16 decembrie 2020; deciziile privind alocarea surselor financiare pentru hrana elevilor și copiilor nou-născuți care au fost votate la11 ianuarie 2021. Raportoarea, în timpul dezbaterilor, s-a referit la rigiditatea cadrului legal și posibilitățile reale ale raionului, dar nu a fost crezută. Din aceste considerente proiectul de buget propus a fost respins și s-a recomandat specialiștilor direcției finanțe și economie să ajusteze documentul, încât să se regăsească în el recentele decizii ale consilierilor raionali.

Ședința din 18 ianuarie a adus raionului Dubăsari un nou vicepreședinte. Responsabil de problemele sociale, în locul lui Sergiu Grigoriev, va fi Vlad Izman, PDM, reprezentantul din 2020 al Guvernului RM în raionul Dubăsari.

M. Doruș

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button