Social

Vama a aplicat amenzi în sumă de 587 300 pe parcursul unei săptămâni

Unii s-au reținut, alții au uitat să declare bunuri

În perioada 30.01-5.02.2023 polițiștii de frontieră au notificat 309 evenimente cu documentarea a 328 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 37 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
  • 40 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 238 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
  • șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 37 de procese verbale și 245 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 587 300 lei și încasarea amenzilor de 289 375 lei, comunică border.gov.md

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 293 de cetățeni străini, dar și 52 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 229 consemne, dintre care șapte consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 222 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 275 127 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 74 031 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 54% din totalul de traversări, iar 29% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene. 

Pentru a evita eventualele neplăceri consultați ”Linia verde” înainte de a vă porni la drum.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 210 de apeluri de la cetățeni. Au fost informați despre situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a acesteia.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button