Incidente

A ars Lenin… la Anenii Noi

Monumentul lui Vladimir Lenin din orașul Anenii Noi a fost incendiat noaptea trecută. Despre acest lucru a anunțat primarul localității, Alexandr Mațarin.

Ofițerul de presă al IP Anenii Noi, Mariana Didenco, a precizat că :

„Polițiștii au stabilit preliminar că, în jurul orei 4:00, un bărbat care până în acest moment este neidentificat, a incendiat un tomberon fugind de la fața locului. Cazul este înregistrat și documentat de către oamenii legii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Didenco.

Monumentul lui Lenin a fost inaugurat  la Anenii Noi pe timpurile URSS, dar a fost transferat din centrul orașului în scuarul din fața Casei de cultură din oraș mai recent. Fiind o construcție din beton, nu a suferit grav în urma incendiului, iar teritoriul adiacent s-a mai curățit de murdăria aruncată în preajmă de localnici. Cu toate acestea mai mulți orășeni condamnă acțiunea, calificând-o drept ”lipsă de respect” și ”vandalism”, iar cineva glumeste că Lenin ar fi fost supus ”focului inchiziției.”

Monumentul lui Lenin din Anenii Noi nu face parte din lista monumentelor protejate de stat.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button