În 9 primării din cele 898 din țară exsită riscul să nu fie validate alegerile, întrucât numărul alegătorilor care și-au exercitat dreptul la vot nu a depășit 25% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.
Informația a fost anunțată de către Angelica Caraman, președinta CEC. Potrivit CEC, către ora 19.00, peste 1 mln 109 mii de cetățeni au votat totuți, iar cea mai mare prezență la vot se înregistrează în satul Pocrovca, r. Dondușeni, unde la vot au ieșit peste 70 de procente din cetățenii cu drept de vot din această localitate.
În 45 de localități din R. Moldova oamenii au avut opțiunea de a vota pentru un singur candidat.
Angelica Caraman a mai anunțat, la ultima intervenție a CEC, că pe parcursul zilei au fost înregistrate 220 de incidente, dintre care:
65 – agitatie electorală, care nu se permite in ziua alegerilor,
4 cazuri de afișaj electoral neautorizat
50 de cazuri de transporatre organizată a alegătorilor
11 cazuri – bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor
2 cazuri – intentată procedura penala pentru impiedicarea exercitării dreptului la vot
27 de cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, în 10 cazuri au fost întocmite procese-verbale de contraveție administrativă
Alte peste 60 de cazuri ai vizat alte tipuri de incalcare ale procesului electoral.
În același timp, CEC a înregistrat 11 sesizări și o contestație, majoritatea vizează cazuri de agitație electorală în ziua alegerilor.
CEC anunță că birorurile electorale ale secțiilor de votare pot decide prelungirea termenului de votare cu pâna la 2 ore, pentru a permite alegătorilor care au intrat în secția de votare pînă la ora 21.00.
La fel, prelungirea ar putea viza o secție de votare din r. Cantemir, unde au fost retipărite buletinele de vot în ziua alegerilor, procesul fiind suspendat pentru o perioadă. Buletinele au fost retipărite pe motiv că s-au comis erori de tipar la numerotarea secțiilor de votare.