SocialTransport

APOTA presează guvernul stresând pasagerii

O parte dintre transportatorii de pasageri protestează și au declarat grevă. La 2 februarie și Baza auti Nr.18 își anunța pasagerii despre sistarea activității pentru 3 zile: https://estcurier.md/greva-transportatorilor-criuleneni-depinde-de-negocieri/

Sâmbătă am fost informați de către Nicolae Fîrfa că activitatea autobuzelor nu va fi periclitată: https://estcurier.md/autobuzele-din-criuleni-vor-circula-conform-orarului

Duminică, managerul BTA-18, Dumitru Goncearenco a schimbat macazul. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta declară: ”Vreau să-mi cer scuze din nou, dar măsura este forțată, altfel nu vor să ne audă”.

Autogara centrală Chișinău, rutele Zaicana, Dubăsarii Vechi, Vadul lui Vodă. 7 ianuarie 2022

APOTA a organizat greva pentru a obține majorarea tarifelor la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale printr-un comunicat declară: ”Au fost finalizate consultările asupra Ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional. Joi, 10 februarie la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, va avea loc o nouă discuție cu operatorii de transport pe marginea concluziilor consultărilor. Ulterior va vom informa despre deciziile luate”.

Dat fiind că managerul Dmitrii Goncearenco activează online, l-am solicitat iarăși pe responsabilul Nicolae Fîrfa să ne spună cât ar trebui să fie prețul unei călătorii pe ruta Criuleni-Chișnău ca să fie deplasarea garantată: „Noi nu vrem majorarea tarifului – a declarat N. Fârfa – vrem să avem acces la motorină mai ieftină, căci o procuram cu 17 lei, iar acum o luăm cu 21 lei. Fluxul de pasageri a scăzut. Ați observat că microbuzele Criuleni-Chișinău au dispărut? Nu-i convenabilă activitatea. Din 12 microbuze a rămas doar una pe traseu. Azi și patru șoferi de autobuz au depus cerere de eliberare din funcție. Pleacă lumea la Chișinău că lucrul e mai plătit și condițiile sunt mai bune. Noi nu vrem să scumpească biletul, dar să fim ajutați să supraviețuim”- a  accentuat Nicolae Fîrfa, aflat la moment în spital.

Cum au ajuns criulenenii azi la Chișinău? O bună parte cu microbuzele de pe ruta Orhei-Chișinău și Chișinău-Vadul lui Vodă, căci nu toți transportatorii au intrat în grevă și unele firme private nu și-au lăsat pasagerii de izbeliște. Alții s-au grupat și au folosit mașinile de ocazie. Din orice situație sunt minim două ieșiri, iar locul călduț mult nu se menține liber.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button