Cultural

165 ani de la Unirea principatelor

Festivitățile dedicate aniversării celor 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sunt în toi.  La Iași se desfășoară în aceste zile și Convenția Românilor de Pretutindeni care are drept scop facilitarea unui dialog larg cu grupuri politice, culturale și antreprenoriale românești din mai multe țări, creând cadrul necesar pentru dialog și colaborare.

Programul festivităților organizate de municipalitate e foarte atractiv și pentru cetățenii simpli.

Oamenii de rând au ieșit în piață cântând ”Hai să dăm mână cu mână”, pentru că Unirea principatelor la 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, chiar dacă e numită ”Mica Unire” a pus o temelie mare și trainică pentru dezvoltarea României. 

Piața Unirii, Iași. 24.01.2024

Alexandru Ioan Cuza, ales  domnitor al Moldovei și Munteniei, a pornit cele mai radicale reforme din istoria principatelor pentru a le scoate din impasul stagnării și fanariotismului. Exemplul lui de gestionare a problemelor sociale și administrative poate fi actual și pentru demnitarii de azi.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button