Est-CurierSănătateSocial

16 mai – Ziua Mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

În fiecare an, în a treia duminică din luna mai, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. 
Anul acesta, Ziua Comemorării a persoanelor decedate de SIDA este sărbătorită pe 16 mai și este una dintre cele mai importante mișcări împotriva HIV / SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indiferenți la problema HIV/SIDA își consolidează eforturile de combatere a epidemiei: informând despre căile de transmitere, unind și îndemnând
oamenii să-și cunoască statutul HIV, să manifeste toleranță față de cei afectați de epidemie și să ia o poziție  activă în lupta cu HIV.
În perioada 10 mai – 10 iunie 2021 partenerii, la nivel național, își vor consolida eforturile si vor organiza Campania socială ,,Nedetectabil=Netransmisibil” (N=N), prilejuită Zilei Mondiale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.
SCOPUL PRINCIPAL AL CAMPANIEI: Mobilizarea eforturilor tuturor părţilor responsabile și interesate la nivel naţional și local pentru a pune în aplicare răspunsul la epidemia HIV/SIDA din Republica Moldova în contextul crizei pandemice cu COVID-19.

Unitatea Teritorială Criuleni CSP Chișinău

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button