CriuleniEst-CurierPoliţie

1 iunie – altfel, pentru copiii poliţiştilor şi poliţistelor de la Inspectoratul Criuleni (foto, video)

De 1 iunie, mai mulţi poliţişti angajaţi în Inspectoratul de Poliţie Criuleni şi-au adus copiii la serviciu, unde le-au organizat o Zi a Copiilor mai specială – cu dulciuri, sucuri, muzică, baloane colorate şi explorarea unor colţişoare în care nu oricine are acces – izolatorul de detenţie provizorie.

Taţii şi mamele poliţişti şi poliţiste le-au arătat odraslelor birourile unde muncesc, armele din dotare şi le-au permis să conecteze de câte ori au dorit semnalele sonore ale autoturismelor din dotare.

Mihail Bacioi este din s. Doroţcaia şi e ofiţer de investigaţie în IP Criuleni. De 1 iunie, şi-a adus cei trei copii la birou, la sărbătoarea organizată pentru ei şi copiii colegilor lui. Cea mai mare, Olivia, spune că-i place locul de muncă al lui tata, că este mândră de el, dar că nu ştie încă, dacă îi va urma calea pe viitor. „Doar seara după serviciu dacă le putem acorda copiilor noştri vreo două ore, în rest avem mult de lucru. Personal, am acum vreo 40 de dosare penale în gestiune …” – spune Mihail Bacioi.

Mihail Bacioi şi copiii

Boris Sclifos din Criuleni, ofiţer pregătire profesională, a venit la serviciu cu doi copii. E prima dată când vin la Ziua Copiilor, dar au mai fost la serviciul lui tata cu ocazii, precum Revelionul. „Lasă să vadă copiii că tata la lucru poate este într-un fel, iar acasă – în alt fel. I-am adus să facă cunoştinţă cu birourile noastre, cu împrejurările în care ne exercităm munca zi de zi”.

Boris Sclifos cu fiul şi fiica

Natalia Ursu este ofiţer superior de sector. Şi-a adus şi dumneaei pe cei doi copii, de la Boşcana, şi zice că ei au aflat foarte multe lucruri interesante despre serviciul mamei. „Poliţia nu e mereu aşa cum e în viziunea unora: oameni severi. Copiii au descoperit azi că poliţia înseamnă oameni buni, prietenoşi. I-am servit cu suc şi dulciuri şi le arătăm astfel exemplu, îi îndemnăm şi pe copii să se împartă cu prietenii şi colegii lor cu ceea ce au, cum o facem şi noi. Vrem că ei să ştie că poliţiştii sunt prietenii societăţii. Sincer, copiii poliţiştilor sunt cei mai obijduiţi – noi le dedicăm lor foarte puţin timp şi de multe ori ai mei mă întreabă „mamă, da tu ai copii?”. Lor nu le place când avem servicii de noapte, de aceea încerc din toate puterile, tot timpul liber să-l petrec cu ei, să le acord mai mare atenţie”, a spus Natalia Rusu.

„Prin acest gest vrem să arătăm că poliţia întotdeauna este deschisă pentru comunicare cu societatea, iar copiii trebuie să aibă plăcerea, că e ziua lor. Ceea ce prezentăm noi azi, poate  le va place copiilor şi pe viitor ei vor deveni poliţişti. Noi vrem să apropiem societatea de noi, să arătăm numai lucruri bune, iar copiilor – să le acordăm tot sprijinul şi toată iubirea. Noi, cei antrenaţi în profesia respectivă, foarte puţin le acordăm atenţia copiilor noştri, majoritatea timpului îl petrecem la serviciu. Azi le oferim toată atenţia numai lor!” – a spus Maxim Cernovschii, şeful IP Criuleni.

Copiii au explorat izolatorul de detenţie provizorie, pe urmă au explorat maşinile de serviciu ale poliţiştilor. Cea mai interesantă ocupaţie în acest compartiment a fost pornirea semnalelor sonore şi a girofarurilor. Ulterior angajaţii IP Criuleni au desfăşurat o demonstraţie de arme din dotare în holul Centrului de Cultură şi Tineret „G. Sârbu”,  şi au mers cu cadouri la una din familiile de asistenţi parentali profesionişti în care sunt educaţi mai mulţi copii lipsiţi de grija părinţilor biologici.

IP Criuleni are cca 100 de angajaţi, în familiile poliţiştilor sunt educaţi cca 90 de copii care încă n-au atins majoratul.

S. Cernov

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button