(Video) Raionul Criuleni – fără bazin de înot şi complex sportiv performant

Această stare de lucruri  nu se va schimba, probabil, în următorii ani. Angajații din sport au aflat vestea chiar din primele surse, Ivan Florean, vice-ministrul Tineretului și Sportului și Teodor Dănilă, șef-adjunct al direcției sport din cadrul aceluiași minister, sosiţi întro vizită de lucru în teritoriu.

În opinia celor doi funcționari, sportul nu este o prioritate pentru Republica Moldova prin urmare și multe probleme, ce țin de acest domeniu vor rămâne în continuare nesoluționate.

-    Ministerul de resort nu are bani, – spunea Ivan Florea, – iată de ce îndemnul nostru e să căutăm surse financiare de la donatori, înaintând în acest sens proiecte. Cele mai interesate Ambasade în dezvoltarea sportului autohton, tot ele și cele mai generoase, sunt cele ale Japoniei, Cehiei, Slovaciei și Germaniei. Doar că ele nu alocă bani instituțiilor de stat, în special, administrațiilor publice locale. Propunerile de proiecte pot fi înaintate numai de ONG-uri și asociații de specialitate.

În finalul întrunirii cei doi i-au îndemnat pe cei prezenți să fie mai activi și mai insistenți, să nu aștepte că cineva va veni și le va rezolva problemele locale existente.

GH.Motricală

Un fragment video – aici:

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *