Au votat un buget viabil

Consilierii raionului Dubăsari au votat unanim bugetul raional în şedinţa din 22 decembrie.

Astfel, în 2017 sunt planificate venituri totale în valoare de 96126, 8 mii lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat de 81712,3 mii lei, iar cheltuieli în valoare de 96619mii lei. În spectrul veniturilor cota esenţială revine impozitului pe venit al persoanelor fizice-3422 mii lei. Consilierii au acceptat şi un deficit bugetar de 492, 2 mii lei.

dubasari

Şedinţa Consiliului raional Dubăsari.

În procesul de elaborare a bugetului s-a pus accent pe dezvoltarea sectorului economic, care va stimula crearea a noi locuri de muncă, ce ar influenţa majorarea bazei fiscale, de asemenea s-a pus accent pe întreţinerea instituţiilor de nivel social, cultural şi de educaţie.

Preşedintele Grigore Policinschi a menţionat că bugetul respectiv este un buget viabil care va permite tuturor instituţiilor din raion, atât celor din domeniul social, cât şi celor din domeniul educaţiei, să activeze într-un regim normal, cu susţinerea din bugetul raional a celor două gimnazii Marcăuţi şi Pohrebea. Baza fiscală a bugetului a fost estimată reieşind din dinamica incasării veniturilor în anii precedenţi, corelată cu parametrii macroeconomici principali ai dezvoltării economiei naţionale. Proiectul bugetului raionului pe anul 2017 a fost votat de Consili-erii raionali unanim.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *