Prima tentativă de a alege președintele raionului Dubăsari a eșuat

Luni, 11 noiembrie 2019, consilierii raionali Dubăsari au fost convocați în ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând două chestiuni: alegerea președintelui și a vicepreședinților de raion. La ședință, din cei 27 consilieri aleși, s-au prezentat doar 17: 11 – consilieri PSRM, 5 – consilieri PDM, și  Valeriu Driga, care în legislatura precedentă a reprezentat PLDM, iar în aceasta are statut de  consilier independent. Fracțiunea ACUM și candidatul Independent Grigore Policinschi au lipsit de la ședință.

IMG_6690

Fracțiunea  PSRM, la inițiativa căreia a și fost convocată ședința extraordinară, a declarat că propun să examineze doar chestiunea privind alegerea președintelui raionului, înaintând pentru aceasta funcție candidatura președintelui fracțiuni PSRM, care este și  președintele organizației raionale PSRM –  Grigore Filipov.  Pentru a obține portofoliul de președinte aceasta avea nevoie de 14 voturi, dar tentativa a eșuat.

Nicolae Gazea, consilier raional ales din partea PDM declară: ”Poziția fracțiunii Partidului Democrat a fost unanimă – să se abțină de la votare din motiv că fracțiunea PSRM nu a venit cu propunerea de a discuta despre candidatura propusă, iar candidatul n-a prezentat un program bine determinat despre acțiunile ce urmează să le întreprindă în calitate de președinte. Fracțiunea Partidului Democrat vine încă o dată cu mesajul de colaborare și de conlucrare cu toți consilierii aleși pentru soluționarea tuturor problemelor cetățenilor, care ne-au încredințat votul”.
În rezultatul votării candidatura propusă a acumulat 12 voturi pentru (11 – socialiști, plus Driga Valeriu – independent). Conform legislației în vigoare pentru a obține funcția de președinte al raionului, candidatul avea nevoie de 14 voturi.
A doua tentativă de alegere a președintelui raionului Dubăsari va fi joi 14 noiembrie, 2019.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *