Majorarea amenzilor nu a diminuat numărul șoferilor ”cinstiți”  la volan

 La 7 noiembrie, curent, au intrat în vigoare noile modificări ale prevederilor  Codului Penal, potrivit cărora pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, șoferii vor scoate din buzunare de la 37500 până la 52500 lei, plus privarea de dreptul de a conduce un vehicul pentru o perioadă de trei- cinci ani, dar starea de lucruri pe arterele rutiere  rămâne în continuare încordată.

volan-bere

 

În raionul Dubăsari, bunăoară, pe parcursul ultimelor 30 de zile, au fost înregistrate cinci cazuri de conducere a automobilelor în stare de ebrietate, două dintre care în stare avansată.

Nici în raionul Criuleni nu sunt ameliorări relevante. Datele statistice de ultimă oră indică că în perioada 7 noiembrie-7 decembrie, 2016, de către colaboratorii serviciului accidente rutiere au fost depistați 15 conducători auto, aflați la volan sub influiența alcoolului, cu unul mai puțin decât în luna octombrie, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale. Din fericire, acestor șoferi le va anunța sentința instanța de judecată și nu Viața, care în cazul alcoolemiei în trafic generează tragedii.

info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *