La Slobozia-Dușca sportul e promovat

Competițiile sportive în Slobozia-Dușca nu sunt o raritate. În localitate, sportul este susținut de administrația locală și se practică de la mic la mare. Nu a fost o excepție nici Ziua Sportului, organizată pe stadionul din centrul satului, unde, déjà, se adunase o mulțime de amatori ai sportului de diferite vârste.

 

Vitalie Stahi, metodistul pe sport în primăria locală, împreună cu fratele său Valeriu Stahi, înscriu doritorii de a concura la proba sportivă ridicarea greutății de 16 kg și lupta națională trânta. În acelaș timp pe pistele de alergări ale terenului de fotbal se desfășură concursul «Ștafeta bicicletelor» între copii. Concurenții  aveau misiunea să depășească cât mai prudent două obstacole din bare pentru a nu le doborî. Cei mai buni la această probă sportivă au fost Ana-Maria Țurcan și Dănuț Butuzac, care au primit câte un set de palete pentru jocul de badmiton. La bara fixă cel mai bun a fost Andrian Stahi – 37 de ridicări, urmat de Victor Lupașcu – 34 ridicări și Dumitru Duda – 16 ridicări. Apropo, la ridicarea greutății de 16 kg cel mai puternic a fost Valeriu Stahi – 44 ridicări, pe locul doi, Victor Lupașcu – 35 ridicări, și pe locul trei – Daniel Butuzac – 32 ridicări.

La competițiile de volei prima a fost echipa compusă din băieți de vârsta liceiană, iar la competițiile de baschet cea mai bună a fost echipa seniorilor din localitate. Meciul de fotbal între echipele de tineret și veteranii din sat s-a încheiat cu 3:1 în favoarea fotbaliștilor tineri.

Primarul de Slobozia-Dușca,  Serghei Istrati, întro pauză, îmi povestește că organizarea acestei festivități a fost susținută de  consilierii locali, care au acceptat să fie alocați cca 10 mii de lei pentru procurarea diplomelor, medaliilor, mingilor și trofeelor vii.

Competițiile la trânta națională erau urmărite cu emoții de  săteni, în special  lupta celor mai mici luptători. Trofeul «Cucoșul viu» a fost câștigat de Marcu Cerlat, elev în clasa a IV-a a Gimnaziului din localitate, iar «Gânsacul viu» i-a fost înmânat lui Victor Lazar, elevul clasei a VII-a . «Părinții lui Victoraș sunt plecați la muncă peste hotare și de educarția lui mă ocup eu, îmi lămurește bunelul băiatului, Gheorghe Zadorodnic. – Anul trecut Victoraș a câștigat trofeul «Cucoșul viu», acum a luat «Gânsacul viu». Bravo lui! Eu mă mândresc cu nepoțelul».

Au urmat luptele celor mai mari. Trofeul «Cârlanul viu» a fost câștigat de Daniel Butuzac, elevul clasei a IX-a, iar «Berbecul viu» i-a revenit lui Cristian Stahi, care studiază la Universitatea de Educație Fizică și Sport.

La ora 17.00 pe stadionul din Slobozia-Dușca s-a disputat meciul etapei II din cadrul Campionatului raional de fotbal. Formația locală a învins echipa «Tiras», Criuleni cu 2:0.

Valeriu TURTA

Foto de autor    

În imagini: secvențe de la competiții

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *