Intențiile frumoase devin realitate

La finele săptămânii trecute, respectiv, în data de 20 mai 2016, o delegație reprezentând comuna Zăicana, s-a aflat într-un schimb de experiență în comuna Pădureni din județul Vaslui, România.

SDC10060

Zăicana, în vizită la Pădureni.

Scopul acestei vizite a fost stabilirea de parteneriate între comune moldovene și unități administrativ-teritoriale de pe cuprinsul județului Vaslui, care să permită comunelor înfrățite alcătuirea unor proiecte de dezvoltare comună și accesarea de fonduri oferite de către Uniunea Europeană, organism din care și țara noastră dorește să facă parte. Menționăm că aceste fonduri pot fi accesate doar de comunele moldovene, care au parteneriate cu unități administrativ-teritoriale din județele românești Botoșani, Iași, Vaslui și Galați.

Grupul moldovean a fost constituit din consilieri locali, economiști, învățători, profesori, studenți, un total de 20 persoane  care, în frunte cu primarul Simion Onofrei, a vizitat principalele obiective administrative, economice, cultural-educative și sportive aflate pe teritoriul satului reședință de comună din România. A avut loc o masă rotundă în cadrul căreia primarul Pădurenilor, învățător Temistocle Diaconu, a prezentat părții moldovene structura administrației locale,realizările comunei vasluiene, modalitățile prin care au fost accesate fondurile necesare realizării unor obiective și a răspuns la numeroasele întrebări adresate. Omologul său, Simion Onofrei, s-a arătat încântat de cele văzute și si-a exprimat speranța că după alegerile locale din 5 iunie a.c. alte comune vasluiene să încheie parteneriate de înfrățire și colaborare cu unități administrative locale din raionul Criuleni.

Directorul școlii din comuna românească, profesor Cătălina Ciulei, s-a întreținut cu directoarea gimnaziului din Zăicana, prof. Valentina Arseni, iar invățători și profesori din delegația noastră au asistat la câteva ore de curs, lăudând prestația profesorilor, strategiile didactice folosite și buna pregătire a elevilor.

În încheierea vizitei la Pădureni, ansamblul căminului cultural din Zăicana a  prezentat celor aflați la manifestare un scurt moment artistic. 

Ștefan Plugaru, Huși, jud. Vaslui

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *