Alegeri locale 2019

Publicitate electorală

Ei sunt candidaţii la funcţia de consilier în Consiliul raional Criuleni pentru alegerile locale din 20 octombrie, 2019, din partea Partidului Liberal-Democrat din Moldova:

IMG_5230
1. Cazacu Ghenadie, Coșernița
2. Cojocari Victor, Măgdăcești
3. Efros-Bujor Natalia, Pașcani
4. Rotari Igor, Jevreni
5. Boaghie Dionisie, Măgdăcești
6. Popa Ion, Cruglic
7. Cioclu Ion, Dubăsari Vechi
8. Șarban Ion, Onițcani
9. Soltan Maia, Jevreni
10. Coica Ecaterina, Cruglic
11. Moroga Ion, Boșcana
12. Cotoman Dorin, Onițcani
13. Lupașcu Ilie, Pașcani
15. Tutunaru Ana, Răculești
16. Serafimciuc Valentina, Balțata
17. Șarban Dragomir, Onițcani
18. Parfeni Cristina, Coșernița
19. Șalgan Ion, Bălăbănești
20. Mantaluța Natalia, Răculești
21. Cazacu Alexandru, Coșerniță

PLDM continuă să rămână un jucător important pe arena politică locală

Unii au crezut că Stejarul la Criuleni s-a dispersat definitiv, or, asta au lăsat unii să se creadă în acest mandat. Mulți am fost, puțini am rămas, dar probabil dacă nu am fi în Moldova asta ne-ar fi stresat, dar fiind în inima Criuleniului traseismul și schimbatul direcției de chipiu a făcut ca echipa PLDM să se curățe și să se mențină doar cei cu verticalitate.

La umbra Stejarului a fost bine

O zic și cei de pe stradă, și cei de prin sate, fie primari sau conslieri, sau oameni de rând, pe vreamea în care Criuleniul era administrat de o majoritate PLDM se realizau multe lucruri bune, care azi pot fi numărate și rămân o satisfacție pentru locuitori.
Nimeni nu poate contesta că localitățile Măgdăcești, Mașcăuți, Drăsliceni, Onițcani, Miclești, orașul Criuleni, dar și altele s-au schimbat în mod spectaculos în perioada 2011 – 2015. Grădinițe modernizate sau construite de la zero, oficii medicale renovate sau construite de la zero, artere de drum, parcuri de joacă, apeduct și canalizare toate au fost pornite și unele, încheiate pe „perioada de aur” a raionului Criuleni, când devenisem un oraș-atracție pentru autoritățile de nivelul III, pentru oaspeții din afară și investitori.

Consiliul raional: cu sau fără PLDM?

În ultimii 8 ani, fie cu mandat deplin sau cu mai puțini, echipa de consilieri ai PLDM au fost un liant între dreapta și stânga, oferind mereu platforme de dialog și consens. Mai mult decât atât, am susținut mereu intențiile sănătoase care au generat dezvoltarea raionului, am încurajat susținerea expres a tuturor primăriilor fără apartenențe politice, precum și am taxat intențiile meschine, dedesubturile și înțelegerile de grup.

Ce va urma pentru PLDM?

Astăzi în raion se duce o luptă crâncenă între contra-candidații noștri de centru-dreapta și centru-stânga, dar asta mai puțin ne interesează pe noi, or am consolidat o echipă profesionistă de candidați la funcția de consilieri raionali și locali, precum și la primar, într-o mare parte din localitățile raionului.

Candidații noștri pentru primării sunt:

1. Cojocaru Liuba – Măgdăcești
Candidat pentru al treilea mandat consecutiv, dna Cojocaru este o confirmare că atunci când primarul e cu dedicație pentru comuna sa, toate sporesc, or Măgdăceștiul s-a bucurat de o transformare considerabilă în ultimii 8 ani, iar dna primar este cel mai redutabil lider din comună.
2. Șarban Ion – Onitcani
Cu experiență de consilier local, vine din mediul de business, este interesat de dezvoltarea complexă a comunei fiind inițiatorul dezvoltării unui parc multifuncțional, oferă soluții inteligente pentru problemele vechi, care an de an nu au fost rezolvate.
3. Natalia Efros-Bujor – Pașcani
Dna Efros-Bujor vine cu o experineță de consilier local și raional, este un exponent al corectitudinii și mereu a avut o poziție fermă în ceea ce privește politica la nivel local. Dânsa candidează pentru funcția de primar având certitudinea că comuna Pașcani are dreptul să se modernizeze.
4. Rotari Igor – Jevreni
Tinerii pot schimba lumea, dnul Rotari confirmă asta, pentru că nu a dat curs tendințelor de plecare peste hotare, dar a dezvoltat proiecte în satul de baștină, este alături de echipa PLDM de la formarea sa, și în acest an, la locale, a decis că trebuie să se implice mai mult, pentru ca oamenii din satul său să aibă șansa la o viață mai bună.
5. Tutunaru Ana – Răculești
A reușit să acumuleze experiență în afara țării, dar dorința de a reveni la baștină și de a pune umărul la făurirea unui trai mai bun a prevalat.
6. Şalgan Ion – Bălăbănești
Cu experiență de consilier local precum și în administrația publică, dl Salgan a dat mereu dovadă de verticalitate fiind unul dintre membrii devotați ai PLDM, care prin consecvență și efort dedicat vrea să contribuie la buna dezolvtare a localității sale.
Totodată, în unele sate, precum Dubăsarii Vechi, Boșcana și Coșernița, am ales să formăm doar echipe pentru consiliul local susținând candidații buni la funcția de primar, care au fost propuși de alte partide. Din punctul nostru de vedere, situația politică în Moldova se află în situația când mai puțin contează statul pe baricade și mai mult e nevoie de înțelegere și unitate. Asta ne-am fi dorit și de la contra-candidații noștri.

Echipa de consilieri raionali

Aici filtrele au fost foarte stricte, echipa de consi-lieri raionali a fost formată urmând câteva principii, pe de o parte profesionalism și experiență, pe de altă parte echilibrul gender și propulsarea oamenilor competenți. Pentru că experiența ultimilor ani demonstrează că consilierii competenți pot genera politici sociale sănătoase, pot aborda problemele nu prin prisma intereselor, dar din persectiva soluționării pentru binele comunitar.
Echipa de consilieri raionali este constituită din juriști, profesori, antreprenori, ingineri, economiști, toți cu o vastă experiență, cu verticalitate și convinși că lucrurile trebuiesc schimbate spre bine, acasă.

Soluțiile pe care le propunem:

- Drumuri și infrastructură mai bună pentru fiecare comună;
- Iluminare stradală și trotuare care să asigure siguranță în fiecare localitate;
- Rețele de apă și canalizare pentru toți locuitorii raionului Criuleni;
- Managementul modernizat al deșeurilor și rezolvarea problemelor cu gropile de gunoi neautorizate;
- Servicii sociale de calitate pentru toți locuitorii raionului;
- Transparența procesului decizional și de gestionare a bugetelor locale și raional;
- O viață mai bună, împreună, pentru fiecare locuitor din raionul Criuleni.
Echipa de consilieri PLDM este sub sigla Stejarului, numărul 6 în buletinul de vot pentru consiliul raional și ne dorim ca fiecare alegător să se gândească la loclaitatea de baștină și să facă alegerea corectă.

 

Achitat din fondul electoral al PLDM

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *