CriuleniEst-Curier

Viscolul a trecut, troienele au rămas. Vezi care drumuri trebuie ocolite

Membrii comisiei Situații Excepționale Criuleni s-au întrunit în ședință pentru a face o trecere în revistă a stării de lucruri după ninsoarea din 26 noiembrie. Către 28 noiembrie o parte din drumuri au fost deszăpezite, dar mai sunt sectoare impracticabile. Drumul Mașcăuți-Brănești mai era blocat, Hîrtopul-Mare-Zăicana, la fel trebuie evitat. Este întroienit și segmentul Bălțata-Sagaidac.

După cum a informat șeful SSE Criuleni, Alexandru Cebotari, pe parcursul a două zile salvatorii din cadrul Secției SE Criuleni au tractat în jur de 50 de mijloace de transport care transportau circa 160 de persoane. E vorba și de traseul Criuleni-Ișnovăț unde s-au împotmolit 41 de automobile, Criuleni-Onițcani-2 automobile.

Șeful IP Criuleni, Alexandru Ursu a amintit că în teritoriu au avut loc șapte derapări de automobile și trei persoane au fost traumatizate. Pe traseul R-4 au avut loc două inversări. Au fost înregistrate două decese condiționate de hipotermie. A atras atenție șeful IP Criuleni asupra necesității creării unui sediu pentru plasarea temporară a persoanelor rămase în afara adăpostului.

Pagube materiale, conform vorbitorilor, deocamdată nu au fost înregistrate, iar drumarii, pentru a face față situației create, au solicitat ajutor din partea Consiliului raional, căci banii alocați pentru prestări servicii anterior s-au consumat. Apropo, reprezentantul SA ”Drumuri-Criuleni” a declarat că întreprinderea dispune de suficient material antiderapant.

Președintele raionului Nicolae Grati, bătea alarma că din cauza troienilor de două zile nu au hrană păsările de la avicola din Cimișeni.

Școlile din raion și-au reluat activitatea, 19 localități, parțial, încă nu aveau acces la lumină, marți, 28 noiembrie. 2023. De două zile fără energie electrică este și un bloc locativ, cu cinci nivele din Criuleni, iar  locatarii, 30 de familii, cu greu fac față frigului. Din cauza lipsei de energie electrică, respectiv frigului și-au redus programul de activitate și medicii de familie din Coșernița și Izbiște.

E. Chiriac

*****

Pe canalul nostru de Telegram Est-Curier, vă oferim atât imagini relevante, cât și știri de actualitate din raioanele Criuleni-Dubăsari și din întreaga țară. Devino corespondent Est-Curier! În cazul în care ai imagini care ar putea deveni subiecte de știri, te încurajăm să ni le trimiți pe Viber sau Telegram la numărul 069789896.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button