Social

(Video) Unde să te adresezi dacă medicul îți cere mulțumire?

Asociația Presei Independente lansează tutoriale video axate pe problema corupției în sectoarele agriculturii, asistenței sociale, medicinei și educației.

Aceste videoclipuri încurajează adoptarea unei atitudini de toleranță zero față de corupție la nivel comunitar și național, concentrându-se în special pe sectoarele cu un risc ridicat de practici corupte.

Ele îndeamnă cetățenii să se implice în lupta împotriva corupției, oferind informații despre locurile unde pot depune plângeri, cum să formuleze plângerile corect, și cum să gestioneze presiunea în cazul în care se decid să facă o astfel de sesizare.

Tema unuia dintre aceste videoclipuri se concentrează pe corupția în domeniul medical. Eroina videoclipului a solicitat asistența medicilor pentru tatăl ei, care suferă de probleme cardiace și necesită o intervenție chirurgicală. Medicii au început să îi sugereze femeii că operația nu este simplă și că ar fi apreciat să fie recunoscători fiecărui medic implicat. Experții din videoclip explică cum să gestioneze o astfel de situație și unde să caute ajutor.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button