Educaţie

(Video) Nu tolera corupția în universități!

Asociația Presei Independente lansează tutoriale video axate pe problema corupției în sectoarele agriculturii, asistenței sociale, medicinei și educației.

Aceste videoclipuri încurajează adoptarea unei atitudini de toleranță zero față de corupție la nivel comunitar și național, concentrându-se în special pe sectoarele cu un risc ridicat de practici corupte.

Ele îndeamnă cetățenii să se implice în lupta împotriva corupției, oferind informații despre locurile unde pot depune plângeri, cum să formuleze plângerile corect, și cum să gestioneze presiunea în cazul în care se decid să facă o astfel de sesizare.

Tema unuia dintre aceste videoclipuri se concentrează pe fenomenul corupției în mediul universitar. Autorii împărtășesc o perspectivă asupra cazurilor în care profesorii intenționat scad notele elevilor în schimbul unor sume de bani, practică adoptată și de către studenții care nu manifestă interes pentru învățare, dar doresc să obțină calificative ridicate. În această producție video, experți în domeniu oferă sfaturi despre modul în care putem gestiona astfel de situații și prezintă linii directoare generale privind abordarea acestor probleme.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button