Incidente

VIDEO//La Coșnița a fost descoperită o bomba de aviație de 500 kg. A fost dezamorsată de geniști

Geniştii Batalionului Geniu „Codru” au neutralizat o bombă de 500 kg din al Doilea Război Mondial în satul Coșnița, r-nul Dubăsari.

 Explozibilul a fost găsit în timpul unor lucrări de construcție executate de un gospodar.

Echipa condusă de căpitanul Ion Golovei a identificat bomba și a asigurat transportul în condiții de maximă securitate la Batalionul de Instrucție – Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca, unde a fost distrusă în condiții de siguranță.

Acest incident nu este singular, deoarece geniştii militari au intervenit anterior în cazuri similare, descoperind și neutralizând obiecte explozive în alte localități. De la începutul anului, aceștia au distrus aproximativ 970 de obiecte explozive și 12 509 de cartușe pe întreg teritoriul țării, asigurând securitatea comunităților locale.

*****

Pe canalul nostru de Telegram Est-Curier, vă oferim atât imagini relevante, cât și știri de actualitate din raioanele Criuleni-Dubăsari și din întreaga țară. Devino corespondent Est-Curier! În cazul în care ai imagini care ar putea deveni subiecte de știri, te încurajăm să ni le trimiți pe Viber sau Telegram la numărul 069789896.

Sursa
Batalionul Geniu „Codru”

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button