DubăsariEst-CurierPolitic

(Video) Grigore Filipov a trecut peste votul de neîncredere şi rămâne în funcţie

Astăzi, 4 septembrie, 2020, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Raional Dubăsari. Printre cele cca 20 de subiecte s-au numărat şi raporturile de activitate a preşedintelui raionului, Grigore Filipov, şi a celor doi vicepreşedinţi, Dumitru Popa  şi Sergiu Grigoriev, pentru prima jumătate a anului 2020.

Raportul lui Grigore Filipov a durat mai puţin decât 30 de minute, atât cât a cerut dumnealui la început, în schimb a fost mai lungă runda de întrebări  şi răspunsuri pe marginea raportului, declaraţiile consilierilor şi a cetăţenilor prezenţi, şi procedura de vot, care s-a extins şi după pauză.

Pentru avizare cu calificativul „negativ” a raportului de activitate şi demitere  au votat 17 consilieri din 27 prezenţi, ceea ce a însemnat insuficienţa unui vot care să aducă raportul de nemulţumiţi la 2/3 din consilieri, adică, 18 voturi, cât prevede procedura de destituire. Ceilalţi consilieri au spus că s-au abţinut de la vot.

Vedeţi secvenţe cu procedura de votare.

Urmăriţi-ne pagina. Vom reveni şi cu alte secvenţe de la şedinţă.

S. Cernov, text şi imagini

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button