CriuleniEst-Curier

Veteranii războiului de pe Nistru au fost azi omagiați (foto)

Un concert cu participarea lui Anatol Mîrzenco și a artiștilor de la Centrul de cultură și tineret „G. Sîrbu” din or. Criuleni, organizat de către Secția cultură și turism a Consiliului raional Criuleni, a adunat în sală veterani ai războiului pentru independența și integritatea Republicii Moldova, din anul 1992, și pe toți care au avut timp și plăcere. Evenimentul a avut loc în legătură cu marcarea, pe 2 martie, a Zilei Memoriei și Recunoștinței. Mâine se împlinesc 32 de ani de la tragicele evenimente. 

Pe lângă salutul autorităților, veteranii și cei care i-au însoțit au ascultat pe Aurelia Rotaru, directoarea CCT „G. Sîrbu”, care le-a recitat poezia „Cămășile”, de Grigore Vieru, și pe Alina Orbu, interpretă, care le-a dedicat o superbă doină. Un suflu poetic și tineresc au conferit evenimentului fetele din ansamblul de dans modern „Victoria”, care au dansat compoziția „Mama”. 

Anatol Mîrzenco a cântat cele mai îndrăgite de public piese, multe din care împreună su sala. Artistul, care a jucat recent rolul principal în filmul „Tunete”, un film bazat pe evenimente reale întâmplate după războiul din 1992, le-a pormis criulenenilor că va veni la Criuleni pe data de 24 martie, când în sala centrului va fi derulat filmul cu participarea sa în unul din rolurile principale. Istoria care a stat la baza filmului s-a întâmplat în realitate, cu locuitorii satului Pohrebea, r. Dubăsari, iar scenele au fost filmate în preajma satului Ustia, acelați raion. 

Imagini de la eveniment:

 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button