Veste bună de la frați

Ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, a aprobat lista proiectelor, programelor şi contribuţiilor neafectate care vor fi finanţate din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al MAE în 2016.

margaritare

Ansamblul folcloric “Mărgăritare basarabene” în turneu prin judeţul Caraş-Severin, România.

Aproximativ 35% din buget, care are o valoare de 10,09 milioane de lei, este destinat Republicii Moldova.

La Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), primarii prezenți din Republica Moldova au primit o veste bună.  Dacian Cioloş a anunţat că doreşte să stimuleze și cooperarea la nivel local între România şi Republica Moldova.

„Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din R Moldova, care s-au înfrăţit cu comune sau oraşe din România”, a spus prim-ministrul român.

Această intenție a premierul Dacian Cioloş este bazată pe ideea eficientizării ajutorului acordat RM.  Primarii moldoveni consideră că astfel s-ar putea extinde nu doar colaborările în domeniul cultural, care-s, de altfel fructuoase, dar și economic.

Primarul Gheorghe Ojog din Corjova, care menține relații de prietenie cu mai multe localități din județele Banat și Sibiu, speră ca declarațiile înalților demnitari români să fie transpuse în practică: ”După ce am finisat lucrările de gazificare, de instalare a apeductului și canalizării, problema nr. 1 este acum reparația drumurilor. Circa 25 km de drum necesită urgent reparație, vă dați seama cam de câți bani e nevoie?”, spune  Gheorghe Ojog.

Primarul din Drasliceni, comună care déjà de zeci de ani întreține legături, mai mult culturale, cu comuna Viișoara din județul Cluj, este de părerea că anunțul făcut de premierul roman vine să încurajeze și să întărească legăturile déjà stabilite între comunele noastre și cele din România, deși crede că de ajutor financiar ar fi bine să beneficieze toate localitățile.

- Acum încercăm să soluționăm problemele ce țin de canalizare și aprovizionarea cu apă – spune Petru Buzu. -  Sursele proprii sunt insuficiente, iar o susținere a fraților români ar fi tocmai binevenită.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *