Est-Curier

Unicul boșcănean ajuns la vârsta de 100 de ani a plecat

În aceste clipe comuna Boșcana își ia rămas bun de la cel mai vârstnic Cetățean de Onoare. 

Ex-primarul com. Boșcana, Anatol Vîntu, anunță pe rețele de socializare: „Am luat cunoștință cu strîngere de inimă despre sfîrșitul vieții pămîntești a dlui Ștefan Bulhac, distinsul nostru consătean, participant al Celui de al doilea Război Mondial, fost deținut în lagărele de muncă, gospodar cuviincios, om al muzicii, om de o rară cumsecădenie, cetățean de onoare al comunei Boșcana.
Domnul a hotărît ieri-noapte să-l cheme la El. A trăit exact 100 de ani! Adică și-a trăit veacul! A cunoscut limitele rezistenței umane în cele mai vitrege condiții!
A plecat la Domnul ultimul veteran al Celui de al doilea Război Mondial, originar din Boșcana, ce se mai afla în viață. A luptat pentru cinstea Armatei române.
Odihnește, Doamne, sufletul lui moș Ștefan în ceata drepților Tăi! Și memoria să-i fie purtată cu cinste de urmașii săi, de cei care i-au fost consăteni! ”

Ștefan Bulhac a reușit să depășească vitregiile sorții, rămânând un exemplu de demnitate umană, fapt pe care îl puteți desprinde și din ultimul lui interviu acordat redacției „Est-Curier”: https://estcurier.md/nea-stefan-un-om-cat-un-secol/

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button