Est-CurierPolitic

Unde pot vota cetățenii români din R. Moldova la alegerile pentru Parlamentul European. Lista de adrese

Ambasada României în Republica Moldova comuncă lista secțiilor de votare care vor fi deschise pe teritoriul Republcii Moldova, și unde aceștia își vor putea exercita dreptul de vot pentru Parlamentul European. 

Din partea României, vor fi aleși 33 de deputați, alegerile fiind stabilite pentru data de 9 iunie, 2024. 

În acest an, precizează Ambasada, numărul secțiilor de vot este mai mare, comparativ cu 36, câte au fost deschise la alegerile precedente, care au avut loc în anul 2019. 

„Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; pașaportul simplu; pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 22.00, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot, până la ora locală 23.59.” – se arată în comunicatul Ambasadei. 

Parlamentul European are 705 deputați repartizați în 27 de comisii. 

Lista și aderesle celor 52 de secții de votare.

 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button