«TIRAS» a jucat cu «OLIMPIC». Remiză

Un meci tensionat a avut loc duminica trecută, 8 septembrie, la Criuleni, unde formația locală «Tiras» a jucat cu echipa «Olimpic», Pașcani, lidera Campionatului raional de fotbal. Două reprize a câte 45 de minute de confruntare sportivă, pe alocuri dură, s-au încheiat cu o remiză de 1:1.

DSC_0051

La ora 10.00, experimentații arbitri a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) Valeriu Minciună, tușierii Zaharia Cotruță și Tudor Bologa, au invitat ambele echipe la centrul terenului de fotbal. Până a începe jocul arbitrul de centru a avertizat fotbaliștii să joace fotbal corect, fără a trauma pe cei din echipa adversă. Fotbaliștii au ascultat instrucțiunile, dar în joc nu le-au respectat, căci în unele momente acționau foarte brutal față de adversari. Ca rezultat, jucătorii ambelor echipe erau atenționați de arbitru cu cartonașe galbene și atenționați  că pot fi eliminați de pe teren pentru încălcări grave ale regulilor de joc.

Din primele minute ale meciului și o echipă și alta încearcă să se apropie de careul adversarilor și să realizeze un gol. Și unii și alții comit greșeli tehnice, trimițind balonul ba pe deasupra transversalei, ba pe lângă barele porții. La o fază de atac golchiperul echipei «Olimpic» Alexandru Ojoga lovește balonul cu capul sub transversală, însă în ultimul moment portarul echipei gazde Oleg Ciuperca trimite mingea pe de-asupra porții. Cei de la «Tiras» se avântă într-un contr-atac periculos și aproape de careul porții cineva din fundași joacă brutal. Arbitrul decide lovitură de pedeapsă liberă. Fundașii formează un zid de apărare. Portarul echipei «Olimpic» Alexei Andronachi atent urmărește de pe linia porții. De balon se apropie atacantul cu Nr.9 pe maioul albastru Sergiu Cociug. Urmează un șut puternic peste zidul format de fundași, și balonul zboară în poartă – 1:0. Fundașii echipei din Pașcani îl dojenesc pe portar, că nu a fost atent.

În repriza a doua fotbaliștii echipei «Olimpic» fac unele schimbări de jucători. Pe teren apare atacantul iute de picior Sergiu Ivanov, care joacă destul de agresiv pe aripa stângă a terenului de fotbal. La un moment, fotbaliștii de la Criuleni joacă brutal în apărare. Arbitrul decide lovitură de pedeapsă spre poarta echipei «Tiras». A urmat un șut puternic și portarul Oleg Ciupercă dezbate balonul în fața sa. Aici ajungese déjà capitanul echipei din Pașcani fundașul Grigore Cojocari, care trimite mingea în poartă, egalând scorul – 1:1. Fotbaliștii echipei «Olimpic» au mai avut ocazii de a marca, însă balonul, lovind barele, zbura în afara terenului.

Așadar cele două echipe s-au mulțumit să completeze golaverajul doar cu câte un punct .

În aceeași zi au mai jucat ”Speranța” Cimișeni cu ”Minerul”, Mășcăuți – 4:3, ”Nistru” Boșcana cu ”Atletic” Bălăbănești -1:4, și ”Victoria” Zăicana cu FC Onițcani – 1:3.

Duminica viitoare, 15 septembrie, se vor disputa meciurile etapei a XII-a din cadrul Campionatului raional de fotbal.

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *