FinanțeSocial

Tarife noi pentru serviciile poștale: Scrisorile devin mai scumpe

 Tarife noi pentru serviciile poștale  furnizate de întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” au fost aprobate la 11 martie 2024 de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) .

ANRCETI, declară justificate  tarifele calculate de către Poșta Moldovei pentru serviciile din sfera Serviciului Poștal Universal (SPU), care include trimiteri poștale interne și trimiteri poștale internaționale.

Majorări de circa 46% pentru  trimiterile poştale interne

Din nota informativă la proiectul adoptat, rezultă că tarifele propuse pentru trimiterile poștale interne vor înregistra o creștere față de cele în vigoare, în medie cu circa 46% (calculat ca medie ponderată în funcție de volumele de servicii prestate în anul 2022 pe categorii de servicii și trepte de greutate).

Totodată, tarifele propuse pentru trimiterile poștale internaționale vor înregistra o creștere față de cele în vigoare în medie cu circa 9,7% (calculat ca medie ponderată în funcție de volumele de servicii prestate în anul 2022 pe categorii de servicii, trepte de greutate și zone de prestare a serviciilor).

Potrivit ANRCETI, ponderea majoritară a consumatorilor serviciilor date sunt persoane juridice. Populația utilizează mai frecvent  soluţiile digitale de comunicare şi tehnologiile moderne. Conform analizei făcute de distribuitor, un cetăţean al Republicii Moldova trimite o scrisoare pe an prin intermediul Poştei şi respectiv preţul de 8, 50 lei per scrisoare nu va  fi o povară.

Tarifele aprobate vor intra în vigoare în termen de 30 de zile din data comunicării și sunt unice pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button