EconomicEst-Curier

Târg agricol în toate zilele libere din septembrie și octombrie, la MoldExpo

Pe parcursul a două luni de zile, în perioada 3 septembrie – 30 octombrie, în zilele de odihnă, Centrul Internațional ”MoldExpo” din str. Ghioceilor din Chișinău va deveni ”platforma de conectare a producătorilor agricoli și a cumpărătorilor”, spune Carolina Chiper, directoare generală a instituției, citată de AgroTV.

Pentru a vinde produsele la târgul ”Satul meu”, un producător foarte mic, care are ceva pe lângă casă sau pe cotă, are nevoie de un certificat confirmativ din primărie, că produsele le crește anume el, iar producătorii mijlocii și mari – un extras din documentele de înregistrare care confirmă că activitatea lor este producerea/creșterea culturilor agircole.

Târgul producătorilor agricoli va avea loc atât suprafețele expoziționale, cât și pe platformele în aer liber, accesibile vânzătorilor din microbuze sau de pe tarabe.  După cum menționează membrii cabinetului de miniștri, prezenți la deschiderea târgului, scopul este promovarea producătorului autohton pe una din cele mai vechi și tradiționale platforme – târgul.

La ”Satul meu” vizitatorii vor găsi produse agricole din centrul și sudul țării. Pentru producătorii din Nord, Guvernul promite că va organiza un târg similar la Bălți.

”Satul meu” așteaptă cumpărători în fiecare zi de week-end în între orele 9.00 și 18.00.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button