Suspiciuni la «Cupa ARF Criuleni»

Echipa de fotbal «Real Succes» din localitatea Hârtopul Mare a devenit pentru prima dară deținătoarea trofeului «Cupa ARF Criuleni», ediția 2016. Fotbaliștii au fost decorați cu Diploma de Gradul I, medalii și o Cupă originală.

Meciul final între echipele «Real Succes», Hârtopul Mare și «Nistru», Boșcana a avut loc duminica trecută, 20 noiembrie, pe stadionul raional din Criuleni. Pentru a urmări meciul la Criuleni au sosit microbiști din Boșcana, Hârtopul Mare, Slobozia-Dușca, Onițcani, Criuleni și alte localități din raion.

dsc_4594

Un moment de joc la poarta echipei «Nistru», Boșcana.

La ora 12.00 arbitrul de centru Petru Stoianov, a fluierat începutul meciului. Fotbaliștii din Boșcana, îmbrăcați în formă sportivă galben-verde, din primele minute au pornit să atace porțile adversarilor. Echipa din Hârtopul Mare, însă, se apăra cu prudență. Fundașii, îndată ce recuperau balonul, porneau iute în contratac. Și unii și alții jucau cu multă străduință și prudență.

La un moment, fotbaliștii în maiouri albastre ai echipei «Real Succes» pătrund în careul adversarilor și după o centrare din aripa dreaptă a terenului balonul ajunge la capitanul formației Dumitru Iurcu, care cu capul îl trimite în poartă – 1:0. Cei de la Boșcana încearcă să egaleze scorul. În careul echipei din Hârtopul Mare se luptă dur pentru posedarea balonului, însă cei doi capitani ai echipelor Dumitru Iurcu și Leonid Podlesnov comit încălcări grave de joc și arbitrul decide de a-i elimina pe ambii de pe teren.

În repriza a doua fotbaliștii din Boșcana, susținuți de un grup de suporteri emoționați, tot mai des înaintează spre poarta adversarilor. Se luptă dur pentru balon cu faulturi. Arbitrul avertizează fotbaliștii ambelor echipe cu cartonașe galbene. La un moment fundașii echipei «Real Succes» comit o greșală gravă – în careu ating mingea cu mâna. Penalty! Șutul fundașului Grigore Cojocari a fost precis – 1:1. Formația din Boșcana continuă atacurile spre poarta adversarilor și la un moment fotbalistul cu numărul 4 pe maiou Alexandru Ojoga mai bate un gol în poarta apărată de Victor Colibaverde – 2:1. Au urmat câteva minute de prelungiri acordate de arbitrul central, însă eforturile echipei din Hârtopul Mare nu a avut rezultat. A răsunat fluerul final.

dsc_4604

 Cel mai bun portar al campionatului raional de fotbal, Marcel Moscul («Nistru», Boșcana), сu trofeul ARF Criuleni.

După acesta reprezentanții echipei «Real Succes» au contestat rezultatul meciului remarcând că în formația «Nistru», Boșcana pe teren a jucat un fotbalist nelegitimat. Președintele ARF Criuleni Vitalie Onică a anunțat că reprezentanții echipei «Nistru» necesită în jumătate de oră să argumenteze legitimtatea jucătorului cu nr.15, care a apărut pe terenul de fotbal în repriza a doua.

A urmat ceremonia de premiere a echipelor care au jucat în campionatul raional de fotbal, sezonul 2016. Iurie Andriuța, președintele raionului Criuleni, le-a mulțumit fotbaliștilor și antrenorilor de fotbalul demonstrat pe parcursul campionatului, dorindu-le succese pe viitor. Mircea Cojocaru, șeful Departamentului Protocol Administrativ al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a transmis un mesaj călduros din partea domnului Pavel Cebanu, președintele FMF, dorindu-le fotbaliștilor și antrenorilor noi realizări în fotbalul de la sate.

În continuare a avut loc decorarea echipelor «Nistru», Boșcana – campioana raionului Criuleni 2016 cu o Diplomă de gradul I, medalii, premiu 5000 lei și o Cupă frumoasă. Formația de fotbal din Slobozia-Dușca pentru locul II a fost decorată cu o Diplomă de gradul II, medalii, premiu 4000 lei și o Cupă. Echipa de fotbal din Onițcani clasată pe locul III a fost decorată cu o Diplomă de gradul III, medalii, premiu 3000 lei și o Cupă. Toate echipele care au participat în campionatul raional de fotbal au primit cadouri din partea Federației Moldovenești de Fotbal câte 2 mingi noi.

A urmat decorarea pe nominalizări. Cel mai bun portar al campionatului raional de fotbal în sezonul 2016 a fost numit Marcel Moscul («Nistru», Boșcana), cel mai bun fundaș – Leonid Câșlari (FC Onițcani), cel mai bun mijlocaș – Vitalie Colibaba (FC Slobozia-Dușca), cel mai bun atacant – Vitalie Roșca («Minerul», Mașcăuți), cel mai bun golgheter – Alexandru Ojoga de la echipa «Nistru», Boșcana cu 15 goluri marcatе.

După aceasta a fost invitată echipa «Real Succes», Hâtopul Mare căreia conducerea ARF Criuleni a decis să-i înmâneze Cupa ARF Criuleni 2016, pentru că, după cum a explicat Vitalie Onică, președintele ARF Criuleni, administrația echipei «Nistru», Boșcana, nu a prezentat cartela jucătorului bănuit.

dsc_4611

 Echipa «Real Succes», Hârtopul Mare – deținătorea Cupei Asociaţiei Raionale de Fotbal Criuleni.

Acest gest a stârnit mai multe suspiciuni, iar membrii echipei «Nistru», Boșcana, care a răsturnat scorul în meciul final la Cupa ARF Criuleni, obținând victoria cu 2:1, s-au simțit discriminați, fiind  privați de trofeu.

Tudor Cebotari, veteranul echipei «Nistru», Boșcana, bunăoară se revolta: «Arbitrii meciului au verificat cartela jucătorului nostru si i-au permis să joace. Atunci care pot fi pretențiile după ce echipa a răsturnat scorul și a câștigat meritat meciul final și cupa? Nu, fraților, așa nu se poate… »

Octavian Marîi, sponsorul echipei «Nistru», Boșcana: «Eu consider că comisia ARF Criuleni, după ce meciul s-a terminat, a luat o decizie neargumentată. De ce nu s-au cerut explicații de la arbitrii, care au permis jucătorului nostru totuși să apară pe teren? Toți băeții noștri au rămas dezamagiți…În așa fel se discreditează fotbalul în raionul Criuleni ».

Valeriu TURTA

Foto de autor 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *