CriuleniEst-CurierSportiv

Stadionul din Criuleni are scaune noi și un responsabil nou

După ce portalul estcurier.md a scris despre scaunele deteriorate de la Stadionul raional, aflat în gestiunea Consiliului Raional Criuleni, autoritățile s-au sesizat și au mișcat din loc procesul de îmbunătățire a condițiilor pentru spectatori.

Constatăm că cele șase rânduri de scaune de pe o parte a tribunei și două rânduri pe cealaltă parte au fost schimbate, fiind folosite în acest scop scaunele noi ținute în depozite vreme de 3 ani. Proveniența acestora era dintr-o donație a Federației Moldovenești de Fotbal, care a decis, la propunerea autorităților raionale, să susțină amenajarea stadionului, așa încât acesta să corespundă rigorilor și să poată găzdui meciuri din campionatele republicane.

Acum diferențele sunt vizibile:

Foto din 15 august 2023.
Foto din 11 septembrie 2023.

„Scaunele vechi au fost demontate, iar cele noi – montate de către angajații stadionului. Am convenit să le achităm lor pentru această muncă câte un supliment la salariu. Am găsit și o firmă care să ridice scaunele deteriorate pentru reciclare” – ne-a informat Nicolae Grati, președintele raionului, despre acțiunile ce au urmat. Totuși, Grati nu a putut spune câte scaune exact a primit stadionul, făcând trimitere la necesitatea de a consulta facturile aflate în contabilitate.

„Prin dispoziția președintelui, a fost instituită o comisie cu privire la inventarierea bunurilor materiale de la Stadionul Raional Criuleni, al cărei președinte sunt numit. Dl Ion Batrîncea, intendent și serviciul de deservire a clădirilor, în cadrul aparatului președintelui, a fost angajat pe 0,25 salariu ca persoană cu răspundere materială, care va avea sarcina să aibă răspundere de tot ce ține de activitatea stadionului. După ce a plecat fostul șef, nu am avut o persoană care să gestioneze acolo treburile, deși a fost anunțat concurs de 3 ori, nimeni nu a venit. Dl Cezar Frumosu va fi specialistul care va răspunde de partea organizatorică a evenimentelor sportive” – a spus Roman Onica, vicepreședintele raionului.

„Am mers la stadion și am văzut ce avem de făcut. Avem de reparat tot ce ține de tehnica sanitară – robinete, cabine de duș, veceuri, care nu sunt funcționale, acum jucătorii nu pot face barem un duș. Am și cumpărat robinetele necesare, vom face și reparație în încăperile sălii de antrenamente” – ne-a informat Ion Batrîncea. Apropo, unul dintre birourile de la primul etaj al clădirii a fost afectat de un incendiu produs în urma unui scurtcircuit la un plafon electric, în luna mai a anului curent. Deteriorări  mari nu s-au produs, dar încăperea arată dezolant.

La stadion, Vasile Bagrinovschi, unul dintre muncitori surprins asupra îndeplinirii sarcinilor ce le are conform fișei postului, ne-a spus că a muncit cu sârg la schimbarea scaunelor împreună cu colegii săi – Pavel Guzun, Vladimir Danu și Alexandru Guzun, dar că nu au fost fotografiați. În schimb, este mulțumit, că locul lor de muncă a ajuns mai atractiv și le rămâne să depună mai mult efort pentru a păstra ceea ce au căpătat, dar contează și pe bunul simț al vizitatorilor.

Ambele tribune au scaune. 11 septembrie 2023.
Așa a fost la 15 august 2023.
Vasile Bagrinovschi, unul dintre muncitorii care au instalat scaunele noi.

În ultimele săptămâni, stadionul a fost gazda meciurilor campionatului raional de fotbal, organizat de către Asociația Raională de Fotbal Criuleni, dar și a meciurilor din cadrul Campionatului republican de fotbal destinat juniorilor. Conform spuselor președintelui raionului, pentru arenda stadionului, în cazul meciurilor altor echipe, decât cele ce participă la campionatul raional, se achită o taxă de arendă de 3 mii de lei.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button