(Foto, Video) Și în raionul Dubăsari au fost omagiați agricultorii

Vinerea trecută în piața centrală a c. Coșnița, Dubăsari, s-a desfășurat Sărbătoarea raională „Ziua lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare”, ediția 2016. Evenimentul a adunat multă lume bună, care au organizat și savurat expoziții, târgul și concertul.

După deschiderea evenimentului coșnițenii, dar și locuitorii satelor vecine, au mers mai întâi pe la iarmaroc, unde au avut posibilitatea să procure produse agricole și nu numai, propuse într-un sortiment variat de producătorii autohtoni. O altă atracție au fost  expozițiile vernisate de meșterii  populari și tinerele talente de la Școala de arte din s. Doroțcaia.

Spectrul expozițional a fost completat și de angajații primăriilor, instituțiilor publice din raion, care au improvizat și amenajat gospodării autumnale  ce ademeneau cu bucate alese: sărmăluţe, plăcinte, răcituri, colaci, prăjiţei şi încă multe alte bunătăţuri. Impactul  vizual al acestora i-a determinat pe organizatori să aprecieze  efortul şi prezenţa fiecărui participant. Astfel au fost enunțate mai multe calificative:

Primăria Cocieri – cadou şi diplomă pentru originalitatea amenajării expoziţiei „Toamna de Aur – 2016”; Primăria Coşniţa – cadou şi diplomă pentru originalitate, Primăria Doroţcaia – cadou şi diplomă pentru creativitate; Primăria Molovata – cadou şi diplomă pentru diversitatea lucrărilor prezentate; Consiliul raional Dubăsari – cadou şi diplomă pentru creativitate.

Evenimentul a fost un bun prelej pentru a-i omagia şi pe cei mai harnci plugari. Unu câte unu, aceştia şi-au făcut apariţia în scenă unde drept recunoștință pentru munca depusă au primit  diplome şi cadouri de la preşedintele raionului, Grigore Policinschi.

În continuare Marina Soltan, șefa Inspectoratului Fiscal de Stat Dubăsari, a venit cu o veste bună pentru cel mai onest și disciplinat contribuabil – S.R.L. “Agrodac-Grup” din s. Molovata – acordarea titlului de antreprenor cu grad înalt de credibilitate, care absolveşte întreprinderea pe o perioadă de doi ani de orice control din partea serviciului fiscal.

Concursul „Cel mai bun vin pregătit în condiţii de casă” i-a scos în evidenţă, în urma degustării, pe trei din cei 46 de concurenţi: Grigore Muntean din s. Corjova, locul I, Igor Brînză, din s. Molovata – locul II, şi Eduard Roşca din s. Cocieri – locul III, măiestria fiecăruia dintre ei find apreciată cu diplome şi cadouri.

Artiştii ansamblului  „Doruleţ” de la Casa de cultură Doroţcaia şi membrii colectivului vocal coregrafic „Poteşki” din or. Sopninsc, Rusia, au întregit sărbătoarea cu un splendid program artistic.

Apropo, şi în acest an oaspeţi de onoare la sărbătoarea „Ziua lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare” din raionul Dubăsari au fost membrii unei delegaţii străine. De data asta alături de dubăsăreni au sărbătorit toamna de aur reprezentanți ai raionului Sobinsk, regiunea Vladimir, Rusia, în frunte cu şeful administraţiei raionale, Alexandru Razov, care a semnat și un acord de colaborare transfrontalieră între raionul Dubăsari și raionul Sobinsk.

Text și fotografii, de Gh. Motricală

În imagini: secvenţe de lă sărbătoarea „Ziua lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare” din raionul Dubăsari

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *